''EYLEM YAPILACAKSA BİZ YAPARIZ SİZ KİMSİNİZ!''

''EYLEM YAPILACAKSA BİZ YAPARIZ SİZ KİMSİNİZ!''

ANTALYA'da bazı liselerde Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunmak isteyen öğrencilerin engellendiği ileri sürüldü

ANTALYA'da bazı liselerde Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunmak isteyen öğrencilerin engellendiği ileri sürüldü.

Çağlayan Lisesi'nde bugün öğrenciler Soma'da ölen işçiler için anma ve saygı duruşu etkinliğinde bulundu. Öğrenciler okul bahçesinde bedenleriyle 'SOMA' yazısını oluşturdu. Öğrencilerin bu eylemine okul idaresi müdahale etti. Önce okulun müdür yardımcıları tarafından engellenmek ve dağıtılmak istenen öğrenciler, daha sonra okul müdürünün de devreye girmesiyle dağıtıldı. Öğrenciler, idarecilerin bu tavrına tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLERE 'SİZ KİMSİNİZ'

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Antalya ve Gazi Anadolu liselerindeki öğrencilerin de, kentte bazı sivil toplum örgütlerinin Soma'da yaşamını yitiren maden şehitleri için düzenlediği yürüyüşe katılmasına, kapıları kapatılarak izin verilmediğini söyledi. Kadir Öztürk, Muratpaşa Lisesi'nde yine dün öğrencilerin okul bahçesinde hayatını kaybeden işçileri anmak için saygı duruşunda bulunmak istediğini, ancak okul müdürü tarafından anons edilerek, 'Saygı duruşu yapılacaksa biz yaparız sizlere ne oluyor, siz kimsiniz' gibi aşağılayıcı tavır sergilendiğini söyledi.

Çağlayan Lisesi'nde de bugün anma ve saygı duruşunda bulunmak isteyen öğrencilerin yine okul idarecileri tarafından aynı şekilde engellendiklerini belirten Kadir Öztürk, bu okullarda öğrencilerin idareci odalarına alınarak sorgulandığı ve baskı uygulandığını ileri sürdü.

EĞİTİM- SEN'DEN TEPKİ

Öğrencilere engel olan idarecileri atama dönemi öncesi iktidara yaranmaya çalışmakla suçlayan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu idarecilerin 3 günlük yas ilan edildiğinden bile haberleri yoktur. Soma'da bir katliam yaşanmıştır. Birçok ülkede insanlar Soma ile dayanışma gösterirken, bazı ülkelerde işçiler dayanışma adına greve çıkarken, yas ilan ederken, ülkemiz gençliğinin duyarsız kalması için her türlü baskıyı uygulamak iktidarın gerçek düşüncesini açıkça ortaya çıkarmaktadır. Bazı okullarda disiplin soruşturmalarının açılacağı yönünde öğrencilerimize mobbing uygulanmaktadır. Öğrencilerimize yönelik soruşturma açılması durumunda insanlık adına böyle bir zihniyeti teşhir edip en dirençli tepkiyi göstereceğimiz bilinmelidir."

''EYLEM YAPILACAKSA BİZ YAPARIZ SİZ KİMSİNİZ!''

''EYLEM YAPILACAKSA BİZ YAPARIZ SİZ KİMSİNİZ!''

Kaynak:Haber Kaynağı