EVLERE ŞENLİK BİR MELİH GÖKÇEK HABERİ

EVLERE ŞENLİK BİR MELİH GÖKÇEK HABERİ

Zaten yolsuzluk, hırsızlık, arsızlık yapmayan vatandaşa hizmet aşkıyla tutuşan Melih Gökçek'i ..

Twitter'de yaptığı "Vatandaşa Hizmet" çalışmaları ile gündemden düşmeyen Ankara'nın 20 yıllık Belediye başkanı Meliih Gökçek'in DEVLET İMKANSIZLIKLARI" nedeni ile bir türlüğ denetlenemediği ortaya çıktı. İlgili Bakanlığa sorulan TBMM önergesine verilen resmi yanıta göre, Zaten hiç bir yolsuzluk, sahtekarlık, yalan, dolan ile işi olmayan Melih Gökçek'i Devlet Elemansızlıktan denetleyememiş. Böylelikle devletin büyük bir tasarruf ettiği siyasi kulislerin değişmez gündem maddesi halinde.

DENETLEMEK BAKANLIK YETKİSİNDE AMA

Cumhuriyet’in haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de şirketlerin, kooperatiflerin ve ticaret sicili memurlukları ile esnaf ve sanatkarlar sicil kayıtlarıyla ilgili hizmetlerin yürütülmesi ve denetlenmesinin bakanlık yetkisinde olduğunu söyledi.

SORULAR ŞÖYLEYDİ

2007- 2014 yılları arasında ve yıllar itibarıyla bakanlığınızca Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerin Türk Ticaret Kanunu’na ilişkin işlemleriyle ilgili kaç denetim yapılmıştır?
Yapılan denetimlerde cezai yönden kovuşturmayı gerektiren bir fiil tespit edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki var mıdır? Varsa hangi şirkettir?
Yöneticilerin hukuki sorumluluğunun tespit edildiği Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirket var mıdır? Varsa hangi belediye iştiraki şirkettir? Bakanlığınızca nasıl bir işlem uygulanmıştır?

ÇOK ŞİRKETİ VAR DENETİM ELEMANI YOK

Soru önergesini yanıtlayan Yazıcı, ticari şirketlerin çeşitli kamu kurumlarınca denetlendiğini çeşitli örneklerle açıkladıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin yanıta geldi.

Şirket sayısının fazlalığına dikkat çeken Yazıcı, gerek toplam şirket sayısı gerekse de bakanlıktaki denetim elemanı kadro durumu dikkate alınarak 2007-2014 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerin denetlenmediğini açıkladı.

Yazıcı’nın sayısı çok dediği Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerinin sayısı ise sadece 14. Bu şirketler şöyle: ANFA Altınpark, ANFA Güvenlik, Anket, Belka, Belko, Belpa, Belplas, Belso, Beltaş, Tobaş, Bugsaş, Ankara Halk Ekmek, Metropol İmar, Portaş.

Kaynak:Haber Kaynağı