EVLENME VAADİ İLE DOLANDIRDI AMA

EVLENME VAADİ İLE DOLANDIRDI AMA

Uzun Çarşı istikametine, kuyumcular çarşısına geldiğimiz üzerindeki siyah çarşafı çıkardı, tayt ve tişört ile kalınca haliyle şüphelendim.

AFYONKARAHİSAR'da düğün alışverişi sırasında yaklaşık 6 bin lira değerinde altın bileziklerle kaçmaya çalıştığı iddia edilen kadın, taksi sürücüsünün dikkati sayesinde yakalandı.

EVLENME VAADİ İLE DOLANDIRICILIK

Afyonkarahisar'da oturan Ömer A., bir süre önce tanıştığı ve kendini Nur G. olarak tanıtan kadınla evlenmek için düğün hazırlığına başladı. Ailesi ve Nur G. ile düğün alışverişi için çarşıya çıkan Ömer A., 6 bin lira değerinde 4 altın bilezik aldı. Ömer A.'nın ve ailesinin dalgınlığından faydalanan Nur G., ortadan kayboldu.

TÜRKÇESİ BOZUK

Yeşil Yol Caddesi'ndeki taksi durağına gelen Nur G., bozuk Türkçesi ile taksi sürücüsü 38 yaşındaki Recep Altınsoy'a otogara gitmek istediğini söyledi. Yolda giderken Türkçe bilen biriyle telefonda konuşan Nur G., telefonu taksici Altınsoy'a uzattı. Telefondaki kişi taksiciye, Nur G.'yi önce bir kuyumcuya ardından da otogara getirmesini söyledi.

KARDEŞİNE SMS'LE HABER VERDİ 

Taksi sürücüsü Altınsoy, Uzun Çarşı Caddesi'ndeki bir kuyumcunun önünde durduktan sonra araçtan inen Nur G., kuyumcuya girerek altın bileziklerden birini bozdurdu ve tekrar taksiye bindi. Taksiye bindikten sonra üzerindeki siyah elbiseyi çıkaran Nur G.'nin davranışlarından şüphelenen Altınsoy, durumu SMS ile duraktaki kardeşine bildirerek, polisi aramasını, Milli Birlik Caddesi üzerinden otogara gideceğini ve polislerin önlem almasını istedi. 

POLİS TAKSİYİ DURDURDU 

İhbar üzerine Milli Birlik Polis Merkezi'nde görevli polisler taksiyi durdurarak, Nur G.'yi gözaltına aldı. Üzerinden kimlik çıkmayan kadın, polis merkezindeki ilk ifadesinden sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerine teslim edildi. Polis merkezine gelen Ömer A. da dolandırıldığı gerekçesiyle Nur G.'den şikayetçi oldu. Nur G.'nin sorgusunun sürdüğü belirtildi. 

'YOLDA YA DA OTOGARDA BİZİ ÇEVİRSİNLER' 

8 yıldır taksicilik yaptığını söyleyen Recep Altınsoy, yaşananları şöyle anlattı: 

"Olay taksi durağında saat 11.30 sıralarında oldu. Siyah çarşaflı, tesettürlü bir kadın hızlı bir şekilde taksiye bindi. Türkçe bilmiyordu, otogara gitmek istediğini söyledi. Otogar istikametine giderken, yolda elindeki telefondaki hatları değiştirdi. Tabi hareketleri biraz şüphelendiriciydi. Sonra bir erkekle konuşturdu beni. Telefondaki kişi hanımefendiyi önce kuyumcular çarşısına, sonra otogara götürmemi istedi. Biz de geri döndük Uzun Çarşı istikametine, kuyumcular çarşısına geldiğimiz üzerindeki siyah çarşafı çıkardı, tayt ve tişört ile kalınca haliyle şüphelendim.

İŞ POLİSE GİDİNCE ANLAŞILDI

Kardeşime mesaj atarak, 'arabadaki kadının hareketleri iyi değil, emniyete haber ver. Milli Birlik Caddesi'nden otogara gideceğim. Yolda ya da otogarda bizi çevirsinler' diye. Kuyumcuya girdik bir bilezik bozdurdu hanımefendi. Yolda gelirken yeni açmış olduğu telefon hattına para yüklettirdi. Tabi polislere haber verdiğimizden dolayı yol üzerinde ekipler çevirdi. İşin aslını polis merkezinde öğrendik. Kadın evlenme vaadiyle Ömer A.'yı kandırmış. Altınları koluna takıp kaçacakmış."

Kaynak:Haber Kaynağı