"Evlatlıktan reddederim"

"Evlatlıktan reddederim"

Başbakan Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenen "100 yıllık hikaye imam hatip" adlı etkinlikte konuşma yaptı.

GÜLEN'E GÖNDERME

Başbakan Erdoğan, "Uluslararası şebekelere maşalık yapalım demediler. Devlet içinde devlet olalım demediler. Ananas cumhuriyeti kuralım demediler" diyerek Fethullah Gülen'in ses kaydına göndermede bulundu.

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Belediyesi ve Önder tarafından İmam Hatip liselerinin 100. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen düzenlenen "100 yıllık hikaye imam hatip" adlı etkinliğe katıldı.

Üsküdar Burhan Felek Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

Tüm imam hatip gönüllülerine teşekkür ediyorum, rabbim onlardan razı olsun. Elbette bu anlamlı merasimde katsayı zulmüne son veren yol arkadaşlarımı özellikle tebrik ediyorum.

Başörtüsü zulmüne son verdiği için yol arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum. Kuran ve siyer dersini okullarda okutulmasını temin eden yol arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Şunu asla unutmayın. O yaradanın habibim diye seslendiği efendilerin efendisiydi. O miraçta peygamlere namaz kılandı. Onu ve ashabını aç bıraktılar. Dışladılar, toplumun dışına ittiler.

Mekke'yi evini yurdunu terketmek zorunda kaldı. Hz. Ebubekir hüzünlenen Hz. Muhammed'e 'Korkma çekilme hüzünlenme yeise kapılma allah bizimle beraberdir' dedi.

O sabır ve tahammül mağaradan sağ salim çıkardı. Medine'de bir medeniyeti inşa etti, sabır ve tahammül mekke'nin zaferini temin etti. Biliyorum çok zulme uğradınız ama çok sabrettiniz.

SİNSİ VİRÜS

Karamsar olmadık, kaderin üstünde mutlaka bir kader vardır dedik. Hiçbir şey yapamadığımız zaman seccadelerimize sığındık. Bütün tahriklere rağmen elimize silah alanlardan olmadık. Meşru mücadele varken yerin altını tercih edenlerden olmadık. Sinsi virüs gibi bünyeyi işgal edenlerden olmadık.

Bu vatan bizim vatanımız. Biz kendi vatanında kend imilletine karşı yiddete tevessün edenlerden asla olmayız asla onaylamayız. Kendi öz yurdunda siyaset yolları açıkken, yerin altını takiyeyi maskeleri tercih edenlerden olmadık ve olmayacağız.

Herkesin bilemisini istiyorum. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Hukuk mücadelesidir. Milletin değerlerini yüceltme milletin kustaların yaşatma mücadelesidir. Yeni Türkiye mücedelesidir.

AHLAK EDEP TANIMAYAN HAREKET ZAFER KAZANAMAZ

Allah'ın takdiri yok sayıp menzili ulaşmak için her yolu mübah göremeyiz. Emrolunduğu gibi dosdoğru ol. Ancak oğru olursan dik durursan başarırsın. Rüzgara göre eğilen kalıba göre şekil alan ilke tanımayan ahlak ve ebep tanımayan hiçbir mücadele zafer kazanamaz menzile ulaşamaz.

Hangi makamda olursa olsun kibri ve gururu yanımıza yaklaştırmadık ve yaklaştırmayaacağız. Müslüman o kimsedir ki onun dilinden ve elinden tüm müslamanlar emindir. Müslamn müslamana tuzak kuramaz, bırakın müslümanları başka insanlara da tuzak kuramaz.

ERDOĞAN'IN DA HATASI VAR


Cumhurbalşkanı’nın da hatası vardır, Tayyip Erdoğan’ın da hatası vardır, TBMM Başkanı’nın da hatası vardır. Bunları bileceğiz göreceğiz. Hiçbir insan sorgulanamaz değildir. Hepimizin sorgulanabileceğimizi bilmemiz lazım. Onun için kendimizi gözden geçirmeye mecburuz.

Hesap günü var. Oraya gelmeden milletin emanetine göz dikenlerden asla müsade etmeyiz. Harama el uzatanlar olmadık uzatanlara da göz yummayız.

EVLATLIKTAN REDDEDERİM

Son zamanlarda evlatlarımla ilgili olarak chp'nin çamur atma progandaları. Çok açık net söylüyorum. Benim evlatlarımdan bir tanesi yolsuzluga karışsın bir saniye bile yanımda tutmam evlatlıktan reddederim. Bu kadar açık konuşuyorum.

Evlatlarımın sosyal faaliyetleri üzeirnde kendileri ile alakası olmayan rahatsız olan anamuhalefet lideri önce aynaya baksın aynaya. Bunların geçmişi karanlık. Bunların genel müdürlük yaptığı zamanlarda bu millet ilacını alamıyordu.

Cumhuriyet tarihinde Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardır. 10 yılda 800 milyar doların üzerine çıkardık. Yolsuzlukların olduğu iktidar bunu gerçekleştirebilr miydi? IMF'ye 23.5 milyar dolar borç vardı. Biz borcu sıfırladık. Şimdi 5 milyar dolar borç verme durumuna geldik. Merkez doların döviz revervi 130 milyar doları yakaladı.

6100 km bölünmüş yol yapıldı, biz ise 10 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Yılllık kapasitesi 100 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanını hazmedemediler, iş adamları hedef alındı. Üçüncü köprünün yapılmasından rahatsız oldular. Marmaray bunları rahatsız etti. Marmaray 153 yıllık rüya.

PARALEL DEVLET KURALIM DEMEDİLER

Geceleri biz yurtta yatarken biz bakarken, Yusuf amcamız, üstü açılan öğrencilerin üstünü örterdi. Bunların hizmetleri unutulamaz. Bir başkası bakarsın, üstümüzü örterdi. Bunlar unutulamaz. Onları rahmetle anıyoruz. Bu milletin fertleri inanın sizin için gece gündüz dua ettiler. Sizin için millet için ülke için fedakarca mücadele ettiler. İktidar peşinde olmadılar, para peşinde hiç olmadılar, örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım demediler. Saadet zinciri oluşturalım demediler.

ANANAS CUMHURİYETİ KURALIM DEMEDİLER

Hükümetler kurup hükümetler yıkalım demediler. Uluslararası şebekelere maşalık yapalım demediler. Devlet içinde devlet olalım demediler. Ananas cumhuriyeti kuralım demediler. Onların bir tek derdi vardı. Ülkenin milletin dertlerini, kutsallarını öğreten inançlı gençler yetiştiren imam hatip okulları ayakta dursun istediler. İsimsiz bir kahraman olarak geldiler.

KARANLIKLARI AYDINLIĞA ÇEVİREN YÜCE KUDRET VARDIR

İnanıyorsanız üstünsünüz bunu asla unutmayacaksınız. Hak yolda şaşmadan ilerleyeceksinz. Her karanlık gecenin bir sabahı vardır. Karanlıkları aydınlığa çeviren yüce kudret vardır. Yusuf'u kuyudan alıp mısır'a sultan eden bir güç vardır.  

internethaber/dea