Evlat Kokusunu Giderecek Tazminat İcat Edilmedi

Evlat Kokusunu Giderecek Tazminat İcat Edilmedi

Jandarma belgesinin Redhack aracılıyla kamuoyuna mal edildiğini görüyoruz.

CHP’Lİ TARHAN: EVLAT KOKUSUNU GİDERECEK BİR TAZMİNAT DAHA İCAT EDİLMEDİ
 
Engin ÖZMEN/EDİRNE

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Reyhanlı'daki saldırıda ölenlerin yakınlarına tazminat ödeneceğine ilişkin söylemlere tepki göstererek, "Zannediyorum daha önce olanlar gibi 'nasılsa tazminatla kan bedellerini öderiz' diye düşünüyorlar ama, ben Reyhanlı'daydım. İnanın evlat kokusunu giderecek bir tazminat daha icat edilmedi, yok öyle bir şey" dedi.
 
CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. CHP'li yöneticiler tarafından karşılanan Tarhan, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tarhan, dün gece mecliste kabul edilen yasada alkol satışı ile ilgili düzenlemeyi sabah öğrendiğini ifade ederek şöyle konuştu:
 
"Alkol düzenlemesini sabah saatlerinde öğrendim. Sabaha karşı çok ağır bir tablo yaşanmış. Meclis genel kurulundan arkadaşlarımla görüştüm, daha önce de benzer olaylar yaşandı. Milletvekilimiz Kamer Genç'e 4+4+4 sürecinde tekme tokatlar. Aslında bunun zorba bir yönetim anlayışı olduğunu kabul etmeliyiz. Yani bunu sadece yasalarla, alkol yasasıyla doğrudan ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum. Bu bizi yönetenlerin o zorba yönetim anlayışının meclisi kuşatmasıdır. Buna tepki göstermek gerek, kabul etmedikleri, sevmedikleri, benimsemedikleri her alanda yapacaklarının da göstergesidir. Bizi yöneten insanların, bir sürü şeyi sevmediğini, benimsemediğini görüyoruz. Kuvvetler ayrılığını da kendilerine uygun bulmuyorlar. Kızlı erkekli insanların üniversite bahçelerinde oturmalarını uygun bulmuyorlar. Kadınların çalışmasını da uygun bulmuyorlar. Bu anlayışın önümüzdeki dönemde nerelere sirayet edeceğinin de dikkatle izlenmesi gerektiğini düşünüyorum."
 
REDHACK'İN AÇIKLADIĞI BELGELER
 
Bilgisayar korsanları grubu Redhack'in yayınladığı belgelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP'li Tarhan, iktidar kanadından birbiriyle çelişen açıklamalar yapıldığını söyledi. Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Redhack ile ilgili bir çok açıklama geldi. Jandarma belgesinin Redhack aracılıyla kamuoyuna mal edildiğini görüyoruz. Ancak iktidar kanadından çok farklı açıklamalar var. Başbakan ve Hüseyin Çelik yalanlamadı. Beşir Atalay 'Biliyorduk' diye itiraf etti, 'böyle bir şey vardı' dedi. İçişleri Bakanlığı 'belgeler başka bir örgütün' dedi. Tamamen iktidar kanadından birbiriyle çelişkili açıklamalar geliyor. O yüzden kuşkularımız artıyor. Hatta Başbakanın bir açıklaması var. 'Redhack'ın bu tür açıklamaları teröre destektir' diye açıklama yapmış. Bu ülkede teröre destek, terörle yan yana olmak, teröre omuz vermek eğer suç olsaydı, en çok Başbakanın başı beladaydı."
 
'PARASINI ÖDEYELİM ÇEKİP GİTSİNLER'
 
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bombalı saldırıda 50'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan CHP Grup Başkan vekili Emine Ülker Tarhan .u konuda şunları söyledi:
 
"50'den fazla insan ölüyor, başka ülkede yer yerinden oynar. Amerika'yı daha önce ziyaret etmeyi düşünüyor bu ülkenin Başbakanı. Ve zannediyorum daha önce olanlar gibi 'nasılsa tazminatla kan bedellerini öderiz' diye düşünüyorlar. Ama ben Reyhanlı'daydım. inanın evlat kokusunu giderecek bir tazminat daha icat edilmedi, yok öyle bir şey. Tazminata o kadar meraklılarsa aramızda para toplayalım, Başbakan ve Davutoğlu'nun bu derinlik hikayesi var ya, tam bir çamur deryasına dönüştü. Aramızda para toplayalım tazminatları neyse ödeyelim aslında onlar çekip gitsinler. Tazminat demesinler, Reyhanlı'yla ilgili sadece tazminat ifadesini kullanmasınlar çünkü çok incitici."
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 1 milyon liralık tazminat davasına da değinen Tarhan, "Bugün Başbakanın kazanamayacağı dava hemen hemen yoktur. Çünkü yargı tamamen, sanıyorum mevcut yargıç sayısının yüzde 80'ne yakını mevcut bu iktidar tarafından atanmıştır. AKP 11 yıldır bu ülkede iktidardır, yargının Anayasal anlamda da tamamen dizaynında ve kadrolaşmasında stratejik ortaklarıyla birlikte tek egemen güçtür."