'Evlat edinmek günahtır'

'Evlat edinmek günahtır'

İlahiyat profesörü Nurettin Turgay, evlat edinmenin günah olduğunu söyledi. Sebep ise mal, mülk dağılımındaki olası

haksızlıklar !

Tv8'de yayınlanan gündüz kuşağı programlarından biri olan Seda Sayan'ın programına katılan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay şöyle konuştu:

"Hz. Yusuf ve Hz. Musa, küçüklüklerinde başkaları tarafından evlat edinilmişlerdi. Hz. Muhammed ise kendisine peygamberlik görevi verilmeden önce, Hz. Zeyd’i evlat edinmiştir. Evlat edinmeyle ilgili Ahzap Sûresi 3., 4., 5. ve 6. ayetleri nazil olunca, Hz. Muhammed evlatlığı Zeyd ile arasındaki bağına Allah’ın emri gereği son vermiştir. Böylelikle Müslümanlar arasında evlatlık kaldırıldı ve Müslümanlar evlat edinme olayından şiddetle uzak durdular. Evlat edinmek, İslâm dinine göre haram, günah ve yasaktır. Şu anda evlatlık alan ailelere tavsiyem şudur: Miras konusuna sebep olacak evlatlık işlemini iptal etsinler. Evlatlık olarak aldıkları çocuğun, bir başkasının çocuğu olduğunu unutmasınlar. O çocuğu beslemek, büyütmek, okutmak, iş güç sahibi etmek ve evlendirmek, büyük bir sevaptır. Bu gibi konularda dini açıdan bir sakınca yoktur. Ancak evlat edinmesinler. Çünkü evlatlık olayı, mirasta haksızlığa sebep olmakta, aile içerisinde İslâm ahlakına uygun düşmeyen yakınlıkların meydana gelmesine sebep olmaktadır"

Turgay'ın açıklamaları sosyal medya da dahil olmak üzere pek çok tepki topladı. Sosyal Hizmetler Uzmanı Kahraman Eroğlu da “Sizin söyledikleriniz yüzünden bir çok kişi evlat edinmekten vazgeçti” diyerek tepkisini dile getirdi.