EV YAPIMI ODA SPREYİ

EV YAPIMI ODA SPREYİ

AROMATİK YAĞLARLA EVİNİZİN GÜZEL KOKMASINA NE DERSİNİZ?

Piyasada satılan oda kokularının içerisinde birçok kimyasal madde bulunur, bu kimyasallar özellikle odadaki hava ile birlikte solunduğunda sağlık için zararlıdır. Bu durum oda kokularının ambalajlarındaki uyarılar okunduğunda da rahatlıkla anlaşılabilir. Evlerini aromatik bileşenlerle güzel kokmasını isteyenler ise bu ürünlerin yerine, kendi hazırlayacakları oda kokularını rahatlıkla kullanabilirler.

Oda spreyi

 

ODA SPREYİ NASIL YAPILIR?

Neler gerekli? Oda spreyi yapımı için su, karbonat, limon suyu ve aromatik bir yağ kullanılması yeterlidir. Hazırlanışı Öncelikle yarım litrelik bir sprey şişesi temin edilmeli ve şişe içerisine su doldurulmalıdır. Şişeye doldurulacak suyun çeşme suyu ya da içme suyu olması önemli değildir. Su doldurulduktan sonra şişe içerisine bir çay kaşığının ucu ile karbonat ve 4-5 damla kadar da limon suyu ilave edilmelidir. Bu aşamadan sonra şişeye istenilen bir bitkisel yağdan 3-4 damla kadar ilave edilmelidir. Bunun için lavanta yağı, portakal yağı, limon yağı, mandalina yağı, yasemin yağı, leylak yağı, zambak yağı, biberiye yağı ve çay ağacı yağı gibi güzel kokulu yağ çeşitlerinden birisi tercih edilebilir. Tek çeşit yağ kullanmak yerine karışım içerisine farklı yağlardan ilave edilerek karışık bir koku da elde edilebilir. Tüm bileşenler sprey şişesine eklendikten sonra da şişenin ağzı kapatılmalı ve şişe iyice çalkalanmalıdır. Bu şekilde doğal oda spreyi kullanıma hazırdır. Hazırlanan oda spreyinin koku yoğunluğu yetersiz gelirse şişeye bir miktar daha aromatik yağ damlatılarak şişe tekrar çalkalanabilir.

DOĞAL YÖNTEMLE GÜZEL KOKAN EVLER

Oda spreyi haricinde evin doğal bileşenlerle güzel kokutulması için kullanılan bir diğer yöntem ise tercihe göre portakal, mandalina veya elma üzerine 25-30 adet karanfil tanesinin saplanmasıdır. Karanfillerin saplandığı bu meyve istenilen ortama koyularak bir taraftan etrafa mis gibi bir koku yayılmasına neden olurken diğer taraftan kokunun yayıldığı odalara sinek girmesini de engeller.
 

Kaynak:Haber Kaynağı