EV ARSA ALACAKLAR DİKKAT

EV ARSA ALACAKLAR DİKKAT

Aralarında bir tapu müdürlüğü personelinin de bulunduğu 8 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL'da uzun süredir işlem görmemiş taşınmaz malları sahte belgeler ve sahibine çok benzeyen dublörler kullanarak satan bir şebeke polis tarafından çökertildi. Aralarında bir tapu müdürlüğü personelinin de bulunduğu 8 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

DUBLÖR KULLANMIŞLAR

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada büyük bir dolandırıcılık şebekesi ortaya çıkarıldı. Polis uzun süredir işlem görmemiş taşınmaz malların tapu kayıtlarında oynanarak ve sahibine çok benzeyen dublörler kullanılarak satışının yapıldığını tespit etti. 2013 ve 2014 yılları arasında yaşanan olaylar sırasında şebekenin bazı olaylarda tapu kayıt defterlerindeki resimleri değiştirerek işlem yaptığı öğrenildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Polis gerekli delillerin toplanmasının ardından önceki gün şebekeye yönelik bir operasyon yaptı. Aralarında tapu müdürlüğü persenoli S.E.'nin de (49) bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte bir adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Poliste yapılan sorgularında şüphelilerin kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı