Etkinlik yapmak yasak, öğrenci tekmelemek serbest

Etkinlik yapmak yasak, öğrenci tekmelemek serbest

U.Ü.'de bahar şenliklerinde saldırıya uğrayan öğrencilere yönelik açılan soruşturma sonuçlanmak üzere. Soruşturmada 97 öğrenciye 2 yıla yaklaşan uzaklaştırma cezası verilmesi isteniyor. Ancak öğrencilere saldıran, tekme atan kişilerle herhangi bir işlem y

Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre Uludağ Üniversitesi’nde sol görüşlü ve Kürt öğrencilere yönelik saldırılar 2013 Mart'ında başladı. 7 Mayıs 2013 günü Fecri Aydemir isimli öğrenci yaklaşık 15 kişilik bir öğrenci grubunun saldırısına uğradı. Fecri Aydemir, saldırı sonucu ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak yaklaşık 50 kişilik faşist öğrenci grubu hastane önünde toplandı ve burada bulunan Aydemir’in arkadaşlarını da darp etti.

Darp edilen 3 öğrenci hafif yaralar aldı. Saldırıdan kaçmak isteyen ve bir otele sığınan 7 öğrenci ise polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganlardan Fecri Aydemir’in bıçaklayan ve ağır yara almasına sebebiyet veren S.K. ise saldırının ardından serbest bırakıldı. Bu olayın ardından ise sadece saldırıya uğrayan 5 öğrenci hakkında savcılık ve okul yönetimi tarafından soruşturma açıldı.

Okul kampüsünde yapılan alternatif bahar şenliğinde ise yapılan polis müdahalesi sırasında 5 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı sırasında sivil polislerin kollarına girerek götürmeye çalıştığı bir kız öğrenci ise çevrede bulunan faşist grubun saldırısına uğradı. Polislere aldırış etmeden gözaltında bulunan kız öğrenciye tekme atan öğrenci bir süre sonra polis tarafından serbest bırakıldı. Saldırıya uğrayan öğrenci ise hafif yara aldı. Her iki olay alternatif kutlama yapan 33 öğrenciye savcılık tarafından soruşturma açıldı. Savcılık soruşturmasının ardından üniversite yönetimi de devreye girdi. Ve 33 öğrenciye ilaveten 64 toplam 97 öğrenci hakkında da üniversite yönetimi tarafından soruşturma başlatıldı. Açılan soruşturmalarda öğrenciler hakkında 6 aydan 2 yıla kadar okuldan uzaklaştırma cezası verilmesi istendi.