Ethem'in ölmesi yetmedi Ailesine de dava açıldı

Ethem'in ölmesi yetmedi Ailesine de dava açıldı

Kardeşinin cenazesine katıldığı için hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Sözcüde yer alan bir habere göre, Ankara’daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenazesi nedeniyle Kızılay ve civarında toplanan 35 kişi hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet suçundan 3′er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral’ın hazırladığı iddianame Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Ankara’daki olaylarda yaralanan Sarısülük’ün, tedavi gördüğü hastanede 14 Haziran 2013′te vefat ettiği hatırlatıldı.

Sarısülük’ün cenazesinin 16 Haziran Cumartesi Batıkent Cemevi’nden alınarak, kortejle Kızılay Meydanı’na, sonrasında Sıhhiye’ye getirilmek ve tören yapılmak istendiği vurgulanan iddianamede, güvenlik güçlerinin Batıkent’te göstericilere “Cenazenin Kızılay’a götürülmesine izin verilmeyeceği, provokatif ve istenmeyen olayların yaşanmaması için cenazenin İstanbul Yolu-Çevre Yolu istikametinden Çorum’a götürülmesinin uygun olacağını” söyleyerek, konvoyun önünü “güvenceye aldığı” belirtildi.

Gözaltına alınanların üst aramalarında “özellikle eyleme katılmak ve güvenlik güçlerine direnç göstererek dağılmamak üzere gaz maskesi, deniz gözlüğü, solüsyon, iş eldiveni, biber gazı, limon, süt, sirke, sivil toplum örgütlerine ait flama ve kolluk, yüz kapatmaya yarayan poşu ve bezler, laboratuvar gözlüğü, baret, yüz maskeleri, sprey boya, taş ve gaz fişekleri” bulunduğu aktarılan iddianamede, bazı görüntülerden de kimi sanıkların taş attığının belirlendiği aktarıldı. (aa)

AĞABEY SARISÜLÜK’E DE DAVA

Ethem’in ağabeyi Mustafa Sarısülük, kendisine de dava açıldığını açıkladı. Twitter’dan açıklama yapan Mustafa Sarısülük, “Kardeşimin cenazesine katıldığım için, Kızılay’da kendilerine direndiğim için dava açmışlar. Benimle birlikte 34 kişiye hem de. Ailemize açılan kaçıncı dava bu saymadık henüz. Olaylarla alakası olmayan babama bile dava açmışlar. Bizi kokuşmuş yasalarınız yargılayamaz!” dedi.