Ethem Sarısülük'ün Kafasından Mermi Çekirdeği Çıktı

Ethem Sarısülük'ün Kafasından Mermi Çekirdeği Çıktı

Gezi Parkı eylemelerinde Ankara Kızılay'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün kurşunla yaralandığı otopsi ile ortaya çıktı.

Sarısülük'ün polis kurşunuyla yaşamını yitirdiğinin anlaşılması üzerine savcılığın soruşturmayı 'kasten adam öldürme' suçlaması ile yürüterek şüpheli polisin ifadesi alması bekleniyor.  

Kurşunun 7.65 milimetrelik silahtan çıktığı belirlendi. Mermi çekirdeği, hangi silahtan çıktığının belirlenmesi amacıyla balistik incelemeye gönderildi. 


Ethem Sarısülük'ün cenazesi otopsi için dün Adli Tıp'a kaldırıldı. Soruşturma savcısı Veli Dalgalı ile ailenin avukatları Kazım Bayraktar otopsi sonucunu; “Yapılan incelemeye göre kafasında bir adet mermi çekirdeği tespit edildi. Söz konusu çekirdeğin görüntüsü alındı.”  Şeklinde açıklama yaptı.

Cenaze yarın saat 12.00’de cemevinde düzenlenecek törenden sonra Sarısülük’ün cenazesi hazırlanan özel soğutmalı araç ile saat 12.30’da Kızılay Meydanı’na götürülecek. Törene katılanlar, Kızılay’dan Sıhhıye’ye kadar yürümeyi planlıyor. Cenaze buradan önce Batıkent’teki cemevi yakınında bulunan baba evine, sonra da toprağa verilmek üzere Çorum Sungurlu Beylice Köyü’ne götürülecek.