Ethem Sarısülük'ün babasının inanılmaz hikayesi

Ethem Sarısülük'ün babasının inanılmaz hikayesi

Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün babası sokakta kağıt toplayarak yaşıyor.

ANKARA'daki Gezi Parkı eylemlerde polisin ateş etmesi sonucu yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde ilkel bir barakada tek başına yaşayan babası 54 yaşındaki Muzaffer Salısülük'ün sokaklarda kağıt toplayarak geçimini sağladığı belirtildi. 

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin ateş etmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün geride bıraktığı ailesinden dram çıktı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden mezun olan ve bir dönem çeşitli illerde edebiyat öğretmenliği yapan Sarısülük'ün babası Muzaffer Sarısülük'ün girdiği bunalımlar sonucunda sokaklarda yaşamaya başladığı belirtildi. Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde sokaklarda yaşayan ve kağıt toplayan Muzaffer Sarısülük'ün eşinden ve çocuklarından yıllar önce koptuğu ve kendi başına bir hayat sürdüğü dile getirildi. Uzun saç, sakalı ve giyim tarzı ile ilçede herkesin dikkatini çeken baba Sarısülük, kimseyle de gerekmedikçe konuşmuyor.

CHP Sungurlu İlçe Başbakı Mustafa Şen, "Muzaffer Sarısülük, baraka tipi bir yerde yaşıyor. Ailesinden kopuk yaşıyor. Çevresine zararı olmayan kendi halinde bir insan olarak biliniyor. Ailesinin durumu iyi, sahip çıkıyorlarmış ancak o gitmek istemiyor" diye konuştu.

İlçe esnaflarından Kemal Keçelioğlu ise Muzaffer Sarısülük'ü en yakın tanıyanlardan birisi olduğunu ifade ederek, "Her gün beraber oturduğum bir insan. Çok sakin ve akıllıdır. 20 yıldır barakada yaşar durur. Aslında baraka demekte doğru değil. Üstü açık bir yer. Kışın bizler donarız o da, çıplak dolaşır. Eşi birkaç kez götürmeye geldi. Ancak, ısrarla gitmek istemedi. Bana göz kulak ol derler. Elimden geldiğince ben de bakarım. Oğlu vurulduğu gün bana, 'Ona hiç bir şey olmaz. Çünkü, İbrahim Tatlıses de kafasından kurşun yemişti. Bak ölmedi. Oğlum Ethem de ölmez' dedi. 4 oğlu bir kızı var. Hepsi de sahiplenmek istiyor ama o bunu kabul etmiyor" diye konuştu.