Ethem Sarısülük Davasında Olay Çıktı

Ethem Sarısülük Davasında Olay Çıktı

SANIK POLİS PERUKLA GELDİ

Polis işgali, kapalı mahkeme, peruklu sanık ve erteleme
Ethem Sarısülük’ün katili polis Ahmet Şahbaz’ın tutuksuz yargılandığı dava, polis işgali nedeniyle başlayamadı. Duruşma salonundan çıkarılan polisler, önce salon önünde provokasyon yarattı, ardından duruşmanın kapalı yürütülmesine itiraz eden aile ve avukatlara saldırdı. Katil polis Ahmet Şahbaz’ın davaya peruk, gözlük takarak ve bıyık bırakarak geldiği görüldü. Dava 28 Ekim’e ertelendi
 
11.55 Açıklama 28 Ekim’deki davada daha güçlü bir şekilde gelme sözüyle sona erdi.
 
11.30 Adliye önünde avukatlar açıklama yapıyor. ÇHD Ankara Şubesi Başkanı Murat Yılmaz duruşma öncesi ve sonrasında yaşananların aktarımını yaptı. Yılmaz, avukatların Ethem Sarısülük Davası’nın takibini sürdürmekten asla vazgeçmeyeceğini ifade etti.
 
Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar da Türkiye’de hukukun, yargının, yürütmenin, kolluk güçlerinin bu kadar tek gücün elinde toplandığı bir dönemden geçmediğine dikkat çekti. Darbe dönemlerini hatırlatan Bayraktar, tüm Türkiye’ye bu davanın gerçek yüzünü göstereceklerini belirtti.
 
Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de öfkeliydi. Mustafa Sarısülük, yargının tüm pisliklerini ortaya çıkarma sözü verdi ve herkesi Sarısülük Davası’nı takip etmeye davet etti.
 
11.12 Adliye koridorlarında polis tacizi ve arbede devam ederken duruşma yapılamadığı gerekçesiyle dava 28 Ekim’e ertelendi.
 
11.05 Adliye C Kapısı “adalet rengi”ne boyandı.
 
11.00 Adliye önünde yapılan basın açıklamasında polisin tacizi ve saldırıları anlatıldı. Ethem’in yakınlarının salona girmek istemesi üzerine hem duruşma salonu önündeki hem de salondaki polislerin aynı anda saldırdığı belirtildi. Yaralıların olduğu açıklandı. Açıklama sırasında bir kişi “Penguenci basın niye yukarıda polisin işkencesini çekmiyorsun?” diye bağırdı.
 
 
10.41 Ethem’in yakınları salondan çıkarken polis saldırısına uğradı. Salon içinde de polisler avukatlara saldırdı. Arbede sırasında Ahmet Şahbaz’ın peruğu düştü. Şahbaz’ın davaya peruk, takma kaş ve bıyık, gözlük takarak geldiği öğrenildi. Şahbaz polisler tarafından kaçırıldı. Adliye önünde Hüseyin Aygün ve Ethem’in yakınları basın açıklaması yapıyor.
 
Ahmet Şahbaz’ın mahkemeye geldiği peruk
10.34 Avukatlar duruşmanın kapalı yapılmasına “vereceğiniz karar töhmet altında kalır” diyerek itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme duruşmanın kapalı yapılması kararını tekrar etti. Ethem’in ailesi, yakınları, basın da dahil olmak üzere herkes salondan çıkarılıyor. Duruşma salonunun önü de boşaltılıyor.
 
10.16 Salon önünde bekleyen polislerin tacizi sürüyor. Ahmet Şahbaz duruşmaya getirildi.
 
ethem-anne
Ethem’in annesi Sayfi Sarısülük polislere “Katiller”, “Siz katilsiniz” diye bağırdı.
10.09 Duruşma mahkeme kararıyla kapalı bir şekilde devam ediyor. Adliye koridorlarının ve merdivenlerin tamamı polisler tarafından işgal edilmiş durumda. Polisler salona alınmayan ve salon önünde bekleyenlere küfür ediyor. Salon önünde bekleyen polislerden birinin telefonla konuşurken “Bizimkiler burada iyi provokasyon çıkarıyor merak etmeyin” dediği öğrenildi
09.54 Adliye içinde de avukatlarla sivil polisler arasında gerilim var. Polis zorluk çıkarmaya devam ediyor.
 
ethemsarisulukdava_3
 
09.50 Adliye C Kapısı’nda Ethem Sarısülük için yapılan basın açıklaması sırasında bir kişi “vatan hainini kahraman mı yapıyorsunuz” diyerek açıklamayı provoke etmeye çalışırken polisler kişiyi çembere aldı. Adliye önünde yüzlerce kişinin bekleyişi ve sloganları devam ediyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da bekleyenler arasında.
 
09.36 Ethem’in ailesi ve avukatları duruşma salonunda. Duruşma salonundan çıkartılan polisler Adliye koridorlarını işgal etmiş durumda. Yüzlerce kişi Adliye önünde Ethem için sloganlar atıyor.
 
09.00 Ethem Sarısülük’ün bugün 09.00′da başlayacak duruşması için 08.30′da 150 kadar çevik polis duruşma salonuna alındı. Sanık sandalyesine bile sivil polisler oturtulurken polisler nedeniyle avukatlar dışında kimseye oturacak yer kalmadı. Ethem’in ailesi ve avukatları  duruşmaya katılmama kararı aldı. Adliye koridorunda da yüze yakın polis bekliyor. Ethem’in ailesi ve avukatları duruşma salonu önünde, Ethem için davaya gelenler Ankara Adliyesi önünde bekleyişini sürdürüyor.