Ethem Sarısülük Cenazesinde Olay Çıktı

Ethem Sarısülük Cenazesinde Olay Çıktı

Ethem Sarısülük için buluşanlar Cenazenin Kızılay’a vurulduğu yere götürülmesine polis engel oluyor.
 
Güven Park’ta da bir grup, cenaze gelemese de, Ethem’in vurulduğu yerde anma yapmak konusunda ısrarlı, toplanmaya çalışıyorlar.
 
Ethem Sarısülük Cemevi’ne gidiyor. Cenazeye katılmak isteyenleri ailesi Batıkent Metro son durağa çağırıyor.
 
Ethem’in vurulduğu yerde polis saldırmaya devam ederken, Batıkent’te polis Ethem’in cenazesini hala yolda bekletiyor.
 
Meydandaki herkes polisi yuhalıyor. “Katil polis” sloganı atıyor.
 
Ethem’in ailesi Güven Park’a gitmekten polisin Kızılay’ı dağıtması üzerine vazgeçti. Yollar da kapalı tutuluyor.
 
Polisin son saldırısıyla dağılanlar tekrar meydanda toplandı. Yaklaşık iki bin kişiye polis, “Dağılın” diyor.
 
Kızılay Meydanı’nda saldırının ardından toplananlar tekrar kalabalıklaştı. Ethem Sarısülük’ün abisi meydanda bir konuşma yaptı. “Artık bu halk sokakta istediğiniz kadar saldırın yılmayacağız” dedi. Meydanda yaklaşık bin kişi toplandı. Polis tekrar saldırıyor.


Ankara’da polis tarafından başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün cenazesi,  yapılan otopsinin ardından binlerce kişi tarafından Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’ne götürüldü. Şiddetli yağmurla birlikte gözyaşları da adeta sel olup aktı. Ethem’in annesi yaşadığı acıyla bitap düşerken halası Gülsüm Yapmış’ın “Mutlu musun Erdoğan? Vicdan azabı çekiyor musun? Gitti yiğidim. Kafirler, Allahsızlar” feryadı Ankara’yı inletti. Abi Mustafa Sarısülük ise, “Güzel ülkemin emekçi halkı; sizden biri olan yoldaşınız Ethem’i size getirdim. Artık sizindir” diye seslendi. 
 
Ethem Sarısülük’ün Adli Tıp Kurumu’nda süren otopsi işlemi sırasında, binlerce kişi Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi önünde toplandı. Ethem’in cenazesi otopsinin ardından Batıkent’te bulunan evinin önüne getirilirken Cemevi önünde toplanan binler de Ethem’in evine doğru yürüyüşe geçti. Ethem’in annesi biricik evladını son kez evinin önünden uğurlarken binlerce kişi de acıya ortak oldu. 
 
YAĞMUR ARTTIKÇA ÖFKE BÜYÜDÜ
Ethem’in yoldaşları evinin önündeki uğurlamanın ardından sloganlarla cemevine doğru yürüyüşe geçti. Ethem’in annesi de rahatsızlandığı için yol boyunca araçtan indirilmezken, anne Sarısülük aracın içinden zafer işaretiyle Ethem’in sevenlerini selamladı. Şiddetli yağmura rağmen süren yürüyüşte cenaze aracının arkasına “Ethem yoldaş ölümsüzdür” pankartı açıldı. Yürüyüş sırasında “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Batıkent uyuma şehidine sahip çık”, “Katil devlet hesap verecek”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atılırken, balkonlardan da tencere ve tavalarla destek geldi.