Eşref Bitlis davası zaman aşımına uğradı

Eşref Bitlis davası zaman aşımına uğradı

17 Şubat 1993 yılında şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybeden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in dosyasında zaman aşımı süresi doldu. Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, davanın 20 yıldır sonuçlanamamış olmasına tepkili. Bitlis, davayı

Şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybeden Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in dosyasında zaman aşımı süresi doldu.
 

CNN Türk’ün haberine göre 17 Şubat 1993 yılında şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybeden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in dosyasında zaman aşımı süresi doldu. Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, davanın 20 yıldır sonuçlanamamış olmasına tepkili. Bitlis, davayı AİHM'e taşımayı düşünmediğini söyledi.
 

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, babasının ölümüne ilişkin soruşturmanın zaman aşımına uğramasıyla ilgili, "Ben inanıyorum, Türk halkı bunun hesabını soracaktır" dedi.
 

Bitlis, Eskişehir'de Nasrettin Hoca Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "Eşref Bitlis'i Anma Programı" öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün davanın hukuki yönünün bittiğini ancak Türk halkının, Türk kamuoyunun davanın takipçisi olacağını kaydetti.
 

Türk halkına güvendiğini söyleyen Tarık Bitlis, şöyle devam etti:

"Tek güvencem o. Onun haricinde hukuki bir şey yapmayacağım. Çünkü 20 senedir bir takım yapılar, bu konuda suskun kaldığı sürece zaten bir şey olmayacaktır. Ama ben inanıyorum, Türk halkı bunun hesabını soracaktır. Kişisel olarak burada bir hakkımın yendiğini düşünmüyorum ama vatandaş olarak, bu konun takibinin tüm kamuoyuyla birlikte olacağını düşünüyorum. O yüzden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne veya benzer yerlere gitmeyeceğim."
 

Bitlis, bir gazetecinin "20 yıl geçmesine rağmen bir gelişmenin olmamasını neye bağlıyorsunuz?" sorusu üzerine, 1993'deki olayların soruşturulurken o zamanın sorumlu mekanizmalarının, sistemlerinin şu anda halen devam ettiğini bildirdi.