ESNAFIN 14 MİLYONU HAVAYA BÖYLE UÇTU

ESNAFIN 14 MİLYONU HAVAYA BÖYLE UÇTU

Tam Türkiye işi dedirtecek skandal

TOKAT Esnaf Sanatlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından KOSGEB destekli olarak Organize Sanayi Bölgesi'ne 14 milyon TL harcanarak yapılan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bölgeye doğalgaz gelmemesinden dolayı açılamadı. Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, "Doğalgaz sorunundan dolayı merkez atıl bir vaziyette duruyor" dedi.

DOĞAL GAZ GELMEDİ 14 MİLYON BOŞA GİTTİ

TESOB tarafından 2007 yılında, Organize Sanayi Bölgesi'ne kentte imalat sektöründe faaliyet gösterenlerin Avrupa Birliği projelerinin uygulanabileceği çalışmaları hazırlaması amacıyla proje hazırladı. Hazırlanan proje kapsamında 5 bin 800 metrekarelik alan üzerine İŞGEM kurulmasına karar verildi. KOSGEB destekli Avrupa Birliği projesi kapsamında 14 milyon liraya mal olan İŞGEM projesi 2007 yılında başlayıp, geçen Eylül ayında tamamlandı. Aradan 4 ay geçmesine rağmen İŞGEM, bölgede doğalgaz olmamasından dolayı açılamadı. TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, İŞGEM'de şu an 38 işyeri bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

101220141213296472800_2.jpg

"Tam faaliyete geçtiği zaman yaklaşık 300- 400 kişiye ekmek kapısı olabilecek, işsizliğe çare olabilecek bu muhteşem kuruluş, maalesef bazı doğalgaz sorunundan dolayı boş atıl bir vaziyette duruyor. Buradaki tüm aksamımız doğalgaza bağlı olduğu için yatırımcılarımız rağbet etmiyor. İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmit'ten gelebilecek çok ciddi firmalar burayı beğeniyorlar, çok hoşlarına gidiyor. Tam kiralama işlemlerini gerçekleştirmeyi düşündüğümüz anda doğalgaz bunu ertelettiriyor. Bir Tokatlı olarak üzülüyorum. Böyle muhteşem bir eserin dolu dolu olması lazım. İşliklerde insanların, makinelerin seslerini duymak lazım. Bürokratlar ile yapmış olduğum görüşmelerde tıkandık kaldık. Organize sanayilerde doğalgaz olma zorunluluğu var. Burada bir çok fabrikamız, imalathanemiz ve ekmek fabrikamız var. Hava kirliliğinden, çevreye verilen zarardan bahsediyoruz. Ama burnumuzun dibine kadar gelen doğalgazı organize sanayi bölgemizin içerisine maalesef hat olarak döşettiremiyoruz."

Tokat-Amasya Doğal Gaz Dağıtım Şirketi'ne yaptıkları başvuruda sanayi bölgelerinin sorumluluğunun Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde olduğunu ve bu yatırımı onların yapması gerektiğinin hatırlatıldığını ifade eden Bekçi, 'Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne gidiyoruz, 'bizim böyle bir bütçemiz yok, onu ilgili kuruluş yapacak' diyorlar. Yani bir muhatap bulamıyoruz. Zaten Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıların gelmemesi, burada istihdam alanlarının genişletilememesi arkasındaki tek sebep alt yapı" dedi. 

Bekçi, doğalgaz sorununu bir an önce çözerek İŞGEM'i faaliyete sokmak istediklerini ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı