ESKİŞEHİRLİ KADINLARDAN "ERDOĞAN" PROTESTOSU

ESKİŞEHİRLİ KADINLARDAN "ERDOĞAN" PROTESTOSU

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 50 kadar kadın öğle satlerinde Porsuk Bulvarı'nda toplandı. 'Eskişehir'in...

ESKİŞEHİR'de basın açıklamasına katılan kadınlar 'Asla yarım olmayacağız' ve 'Hükümet elini bedenimden çek' slogan attı.

ERDOĞAN'IN "YARIM KADINDIR" SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 50 kadar kadın öğle satlerinde Porsuk Bulvarı'nda toplandı. 'Eskişehir'in söyleyecek bir sözü var.

ELİNİ BEDENİMDEN ÇEK

Hükümet elini bedenimden çek' yazılı pankart açan kadınlar sık sık 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Asla yarım olmayacağız', 'Annelik tercihim fıtratım değil', 'Hükümet elini bedenimden çek', 'Cinayete sessiz kalmayacağız' ve 'Tecavüze sessiz kalan hükümet yarımdır' sloganları attı.

Kadınlar adına basın açıklamasını Eskişehir Barosu Kadın Hukuk Komisyonu üyesi avukat Betül Duman okudu.

GRUP ADINA KONUŞMA

Grup adına yaptığı konuşmada, yıllarca mücadele vererek kazanmış oldukları haklarını hedef alan siyasete dur demek için biraraya geldiklerini söyleyen Betül Duman şunları söyledi:

"Her gün onlarca kadın şiddete, cinayete, tacize, tecavüze uğrarken ve yaşam hakları ellerinden alınırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez de 'Müslüman kadın doğum kontrolü yapmaz' dedi.

Kürtajın neden 'Nüfus Planlama Yasası' içinde düzenlendiğini, evli kadının kürtaj yaptırabilmesinin neden eşinin iznine tabi olduğunu ya da neden kimi ülkelerde olduğu gibi kürtaj süresinin daha uzun olmadığını tartışmamız gerekirken, doğum kontrolü yasağı tartışılmaya başlandı.

Kadının bedenini diline dolayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de 'Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın yarımdır' sözü ile kadınları aşağılamaya ve onlara hareket etmeye devam etti.

Kadının bedeni üzerindeki en temel hakkı olan doğum kontrol hakkını siyasi iktidarın tartışmaya dahi açmasına izin vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Ülkemizde kadınlar boşanmak istedikleri için, yemeğin tuzu fazla diye, telefonla konuştu diye öldürülüyor.

Kadın örgütleri olarak bizler erkek değil gerçek bir adalet istediğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz."

 

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan ve alkış temposu tutan kadınlar daha sonra dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı