Eskişehir'den Antakya'ya Böyle Uğurlandı

Eskişehir'den Antakya'ya Böyle Uğurlandı

ESKİŞEHİR’DEN BÖYLE UĞURLANDI
 
Gezi Parkı eylemlerinin ilk günlerinde Eskişehir'deki protestolara katılan, polisin biber gazlı müdahalesinden kaçmak için girdiği ara sokakta kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayan Ali İsmail Korkmaz dün hayatını kaybetti. Yapılan otopsinin ardından Korkmaz'ın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Ali İsmail Korkmaz'ın tabutunun üzerine üniversite mezuniyet cübbesi konuldu. Tabut omuzlarda taşınıp ESOGÜ Hastanesi'nin girişine getirildi. Buradaki törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Byükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ölen Ali İsmail Korkmaz'ın inşaat işçisi olan babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz, avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Okunan duanın ardından Korkmaz'ın tabutu omuzlarda taşınıp ESOGÜ Meşelik Kümpasü dışına götürüldü ve burada bekleyen Tepebaşı Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu.

TAKSİYİ TEKMELEDİLER

Kalabalık Atatürk Bulvarı'ndan kent merkezi istikametine doğru yürümeye başladı. Sık sık "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür", "Ağlama anne evlatların burada", "Her yer taksim her yer direniş" şeklinde sloganlar atıldı. Kalabalık yaklaşık 3 kilometre yürüyerek Atatürk Bulvarı Migros mağazası önüne geldi. Avukat ağabey Gürkan Korkmaz, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Destekleriniz için çok teşekkür ederiz. Keşke Ali İsmail de burada olsaydı, bu bir direniş yürüyüşü olsaydı. Bundan sonra daha dikkatli olacağız. Can kayıplarını azaltacağız. Hatta hiç kayıp olmaması için uğraşacağız. Bu kayıplar iki taraf için de geçerli. Biz dikkatli olacağız. Sizden dikkatli olmanızı bekliyoruz, dikkatli olmanızı istiyorum. Şimdi de yürüyüş yapacaksınız, Ali İsmail'in darp edildiği, katledildiği yere gideceksiniz. Sizden ricam, Ali'nin kemiklerinin sızlanmaması için ricam kargaşa çıkmasın. Biz de saygı gösterelim, biz de saygı bekleyelim. Saygısızlığa karşı saygısızlık yapmak bizim seviyemizi düşürür. Lütfen kargaşa yaratmayalım. Şerefsizle şerefsiz olmayalım."

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık cenaze aracı ile Ali İsmail Korkmaz'ın babası ile annesinin oturduğu otomobile kırmızı karanfiller attı. Cenaze aracı alkışlar arasında Antakya'ya uğurlandı. Korkmaz'ın yarın öğlen Antakya'da toprağa verileceği belirtildi.

Cenaze aracının ayrılmasından sonra kalabalık Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği Kurtuluş Mahallesi yunus Emre Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sonunda kalabalıktan bazıları Yunus Emre Caddesi'nde Ali İsmail Korkmaz için mum yaktı ve Korkmaz'ın fotoğrafının yer aldığı bir tişörtü yere serip üzerine karanfiller bıraktı. Kalabalığın biraz ilerisindeki AK Parti İl Binası önünde ise TOMA'lı çevik kuvvet polisleri görev aldı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Fotoğraf: @kemaldilsiz (twitter)