ESKİŞEHİR'DE OHAL İLE GÖREVDE İHRAÇ EDİLENLER AÇIKLANDI

ESKİŞEHİR'DE OHAL İLE GÖREVDE İHRAÇ EDİLENLER AÇIKLANDI

Bu gün yayınlanan Resmi Gazetede Eskişehir İlinde kesinleşen devlet görevlerinden ihracına karar verilenlerin listesi açıklandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Tüm yurtta olduğu gibi OHAL Kapsamında Darbe şüphesi ile devlet görevinden ihraç edilenler açıklandı. İşte Resmi gazetede yer alan ayrıntılar.

7 MEMUR İHRAÇ EDİLDİ

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan ve kamu kurumlarından 367 kişinin ihraç edildiği, 124 kişi de görevine iade edildiği 4 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Eskişehir'de de 7 memur görevinden ihraç edilirken, geçmiş dönemde ihraç edilmiş olan 1 memur ise görevine tekrar iade edildi. 

MGK'NIN SAKINCALI BULDUĞU MEMURLAR

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnamede, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste yer aldı.

İÇİŞLERİ VE SAĞLIK BAKANLIĞINDA ÇALIŞAN 7 KİŞİ

Yürürlüğe giren 4 yeni KHK sonucunda Eskişehir'de İçişleri Bakanlığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışan 7 kişi görevlerinden ihraç edilirken Sağlık Bakanlığı bünyesinde olan 1 hemşire görevine tekrar iade edildi.

İŞTE AÇIKLANAN LİSTEr

İçişleri Bakanlığı kadrosundan;
Mahmudiye Kaymakamı Mehmet İcik
Eskişehir Valiliği Kaymakam Adayları Muhammed Zennur Karasu ve Mehmet Ali Tünay
Eskişehir Valiliği Hukuk Müşaviri Veysel Yüksel
Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Sevil Bulut
Sağlık Bakanlığı kadrosundan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Bedri Altan ve Hemşire Neşe Öngün

GÖREVE İADE EDİLENLER İSE BUNLAR

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan ve daha önce ihraç edilen Hemşire Zafer Özdemir ise göreve iade edildi.

İlgili Haberler