Eskişehir Geceyi Sokakta Geçirdi

Eskişehir Geceyi Sokakta Geçirdi

Eskişehir'de polis sabaha kadar gözaltılar devam etti.
Gözaltına alınanlara polisin şiddet uyguladığı görüldü. Müdahale sonrası eylemcilerin büyük bir kısmı polis tarafından dağıtıldı. TOMA'ların evlerin üst katlarına bile su sıktığı iddia edildi.

Eskişehir'de eli sopalı gruplarında ara sokaklarda dolaştığı da o iddialar arasındaydı. sabaha kadar küçük gruplar ara sokaklarda karşı karşıya geldi.

Dün akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi "Her yer taksim her yer direniş" ve "Hükümet istifa" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti.

Gece saat 01.00 sıralarından başlayıp sabah saat 05.30'a kadar devam eden kovalamacada TOMA araçlarından zaman zaman basın mensuplarının da üzerine basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Biber gazından 1 gazeteci ile 3 kadın etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Göstericilerin attığı taşın kafasına isabet etmesi sonucu yaralanan 1 polis memuru ambulansla hastaneye götürüldü

Göstericiler, Üniversite Caddesi'nden Seylap, Sakarya, Kırım ve İsmet İnönü caddelerinden yürüyerek tekrar Espark Alışveriş Merkezi önüne geldi. Gece ilerleyen saatlerde Espark Alışveriş Merkezi önünde kalan yaklaşık 500 kişi, yolu trafiğe kapatınca çevik kuvvet polisleri uyarıda bulundu.

Yolu kapatmakta ısrar eden gruba Çevik Kuvvet polisleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından kaçan göstericiler Yenibağar Mahallesi Seylap Caddesi'nde kısa sürede toplanıp barikatlar kurdu ve yer yer getirdikleri tahtaları ateşe verdi. Çevik kuvvet polislerinin sert müdahalesiyle karşılaşan göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bir süre ara sokaklarda gösterici kovalayan polisler ise Espark Alışveriş Merkezi önüne dönerek beklemeye başladı.