ESKİ RTÜK ÜYESİNDEN KANAL D'YE CEZAYA TEPKİ

ESKİ RTÜK ÜYESİNDEN KANAL D'YE CEZAYA TEPKİ

RTÜK eski üyesi CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, Kanal D'ye Beyaz Show nedeniyle RTÜK'ün ceza vermesine tepki gösterdi, "Cezalar siyasi cezalardır. Bir öğretmen programa katılıp 'çocuklar ölmesin' diyorsa bundan daha doğal bir istek olamaz"...

RTÜK eski üyesi CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, Kanal D'ye Beyaz Show nedeniyle RTÜK'ün ceza vermesine tepki gösterdi, "Cezalar siyasi cezalardır. Bir öğretmen programa katılıp 'çocuklar ölmesin' diyorsa bundan daha doğal bir istek olamaz" dedi.

CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Mevlüt Dudu ve Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Yönetim Kurulu'nun karşıladığı Dudu ve Öztunç güncel konular hakkında görüşlerini ifade etti. Eski RTÜK üyesi olan Ali Öztunç, Beyaz Show programı için Kanal D'ye verilen cezayı değerlendirdi. Programa telefonla bağlanan 'Ayşe Öğretmen'in sözleri nedeniyle Kanal D'ye ceza kesilmesini eleştiren Öztunç şunları söyledi:

"RTÜK artık Recep Tayyip'in Üst Kurulu olmuştur. Siyasi bir kurum haline gelmiştir. Cezalar siyasi cezalardır. Bir öğretmen programa katılıp 'çocuklar ölmesin' diyorsa bundan daha doğal bir istek olamaz. Bu istek insanlığın bir gereğidir. Çocuklar ölmesin denmesinde rahatsızlık duyuluyorsa ciddi bir faşizm var demektir. Canlı yayın olduğu için de müdahale etmek oldukça zor. Demokrasi gereği esnek olmak, fikir özgürlüğünü kullanmak zorundadır. İnsanlar ölmesin lafının neresinde terör propagandası vardır? AKP, RTÜK'ü sopa olarak kullandı. Ben bu verilecek olan cezanın yanlı olduğunu düşünüyorum. Eğer ben RTÜK üyesi olduğum zaman önüme böyle bir şey gelseydi ret oyu verirdim. Elle tutulur bir tarafı yoktur. Eğer bir TV'ye bu cümlelerden ceza veriliyorsa, ben de diyorum ki, 'Çocuklar ölmesin.' Bunun karşısında olanlarda çıksın 'çocuklar ölsün 'desinler."

Kaynak:Haber Kaynağı