ESKİ MİLLETVEKİLİ KAMER GENÇ ÖLDÜ MÜ?

ESKİ MİLLETVEKİLİ KAMER GENÇ ÖLDÜ MÜ?

Eski CHP Milletvekili Kamer Genç öldü mü? Şu sıralar pek çok internet kullanıcısı bu sorunun cevabını araştırıyor. Pankreas kanseri teşhisiyle ABD'de tedavi gördükten sonra bir süre önce İstanbul'a getirilen 76 yaşındaki Kamer Genç'in öldüğü iddia ediliyo


Eski CHP Milletvekili Kamer Genç'in öldüğü haberleri sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Kamer Genç'in vefat ettiği haberleri henüz resmi olarak kesinlik kazanmadı ancak milletvekilinin sağlık durumunun son derece ciddi olduğu söyleniyor.

Kamer Genç'in son halini MHP eski vekili Lütfü Türkkan görüntüledi.

Eski Milletvekili Kamer Genç'i hastaneye kaldırıldığı gün ziyaret eden MHP eski milletvekili Lütfü Türkkan, bir fotoğrafla birlikte "Tunceli'nin yetiştirdiği siyaset adamı, her şartta Türk olduğunu haykıran Kamer Genç'i ziyaret için Ankara'dayız."mesajını paylaşmıştı.

 

KAMER GENÇ KİMDİR?

Kamer Genç, 23 Şubat 1940'da Tunceli Nazimiye'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Hadice'dir. Vergi Denetmenliği, Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı; Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Paris Uluslararası Amme İdaresi Enstitüsü'nde tamamladı. Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı görevlerinde bulundu. Serbest mali müşavir olarak çalıştı. İki kitabı yayınlandı . Danışma Meclisi Tunceli Üyesi oldu. 1983'de Danışma Meclisi Üyeliğinden istifa etti. Danışma Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 18, 19, 20, 21. Dönem Tunceli Milletvekili. 20 ve 21. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevini yürüttü. İyi düzeyde Fransızca bilen Genç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı