ESKİ KARIM OĞLUMU ALIP IŞİD'E KAÇTI

ESKİ KARIM OĞLUMU ALIP IŞİD'E KAÇTI

Oto galeri ve restoran sahibi Şahin Aktan (44), boşandığı Kırgız asıllı eşi Svetlana Hasanova'nın (24), 3 yaşındaki oğluyla birlikte, geçtiğimiz ay IŞİD'ın elindeki Rakka'ya gittiğini iddia ederek savcılığa başvurdu.

Eşinin son 1 yılda hızla değiştiğini ve çarşafa girdiğini anlatan Şahin Aktan “Kendimi kadın olarak tanıtarak eşimle internet üzerinden konuştum. Kendisinin Rakka’da olduğunu, mücahitlerden biriyle evlenirsem benim de gelebileceğimi söyledi. Oğlum IŞİD’in elindeki 50’nci rehinedir. Çocuğuma yazık olacak.“ dedi. 

Hürriyet'ten Burcu Purtul'un haberine göre; İstanbul ’da yaşayan 44 yaşındaki Şahin Aktaş, 2008’de Kırgız asıllı 24 yaşındaki Svetlana Hasanova ile evlendi. Çiftin 3 yıl önce Destan ismini verdikleri bir oğulları dünyaya geldi. Şahin Aktaş’ın iddialarına göre eşi oğlunu dünyaya getirdikten sonra internet bağımlısı oldu, sonra da başını kapatıp namaz kılmaya başladı. Şahin Aktaş başta bu durumdan hoşlansa da, eşinin eviyle ilgilenmez tavrı nedeniyle zamanla tepki göstermeye başladı. Aktaş çifti Haziran 2014’te anlaşmalı olarak boşandı. Mahkeme velayetini annesine verdiği Destan’ın hafta sonları, bayramlarda ve yaz tatillerinde 1 aylığına babasıyla kalmasına karar verdi. Ancak Svetlana Hasanova 1 Timmez 2014’ten sonra aniden ortadan kayboldu. Kendisini kadın gibi göstererek boşandığı eşiyle internet üzerinden yazışan Şahin Aktaş, cihat için Suriye’nin Rakka’ya kentine gittiğini öğrenince Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak yardım istedi.