ESKİ İSTİHBARATÇIDAN FLAŞ AÇIKLAMA

ESKİ İSTİHBARATÇIDAN FLAŞ AÇIKLAMA

"Kral çıplak işte, çıplak, görün artık. Bu kral çırıl çıplak" diye konuştu.

MERSİN'de geçtiğimiz ekim ayında yasa dışı dinlemelere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan istihbaratçıdan inanılmaz açıklamalarda bulundu.

BU KRAL ÇIPLAK İŞTE GÖRÜN ARTIK

Çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, idari soruşturma sonunda ise meslekten ihraç edilen Mersin Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya, daha önce yaptığı basın açıklaması nedeniyle savcılıkta ifade verdi. Kaya, yaşanan sürecin daha önce de söylediği gibi GDO lobisinin işi olduğunu bir kez daha belirterek, "Kral çıplak işte, çıplak, görün artık. Bu kral çırıl çıplak" diye konuştu.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTIĞIMIZ İÇİN ÇAĞRILDIK

Mersin Adliye Sarayı'na gelerek savcılığa ifade veren eski istihbaratçı Ali İhsan Kaya, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aynı operasyonda gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanan bazı meslektaşlarının destek verdiği Kaya, 1 Aralık 2014'te yaptığı basın açıklaması ile ilgili çağrıldığını söyledi.

ŞÜPHELİ DURUMUMUZ YOK

Sosyal medyada operasyon bilgileri ve yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Fuat Avni'nin kendisi ve çalışma arkadaşlarına yönelik operasyon yapılacağını duyurup, bu konunun da haberler yapıldığını hatırlatan Kaya, "Daha önce de suçlamalar konusunda ne zaman istenirse ifade verebileceğimize dair dilekçelerimiz vardı. Bugün de aynı şekilde Sayın Savcıya durumu arz ettik. Bizler eğer şüpheli isek ifade vermeye hazır olduğumuzu bildirdik. Sayın Savcı, henüz her hangi bir işlem olmadığını bize şifaen beyan etti ve bu konuda UYAB kayıtlarının geçerli olduğunu ifade etti. UYAB kayıtlarına da baktık, o dosya ile ilgili henüz bir şüpheli durumumuz yok. Ama dosya dışında farklı bir şeyler varsa onu da bilemiyoruz. Biz sadece hukuk bekliyoruz, hukuğun uygulanmasını bekliyoruz, adalet istiyoruz, adaletin herkese eşit uygulanmasını istiyoruz. Hakkın, hukukun dışında bir beklentimiz yok. Bütün yapılan ve yapılacak işlemler için bunu umuyor va bekliyoruz. Bizler adaletin tecelli edeceğini umuyor ve bekliyoruz" dedi.

Yakın zamanda Siirt'teki bir soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığını da hatırlatan Kaya şöyle devam etti:

"Ben geçmiş yıllarda Mersin'e gelmeden önce Siirt'te çalıştım, orada da benzer görevlerde bulundum. Uzun yıllar kaldım, hareketli, yoğun bir dönem yaşadım. Netice itibariyle bir çok yerde olduğu şekilde, orada da bazı soruşturmalar yapılmış, incelenmiş. Bizim de hakkımızda bazı iddialar vardı. Bu iddialarla ilgili bir gözaltı süreci yaşadık. Buradan gözaltına alınarak Siirt'e götürüldük. İfadelerimiz alındı, savcılığa çıktık. İnsanlar belli noktalarda bazı şeyleri ifade edemiyor. Gerçekten içimden gelenleri söylemek istemiyorum bu anlamda. Siirt'teki dosyada gerekli şeyleri söyledik, anlattık. Savcıya ifade verirken iki avukat vardı yanımda. Biz yapılan işlemleri, mevzuatı, kanunu ve bize yöneltilen suçlamaları hepsini detaylı bir şekilde anlattık. Ve bize söylenen tek şey 'anlaşıldı, burada zaten bir suç yok, bu bir yorum, bu bir değerlendirme' denildi. Ve bu ifadelerin sonunda biz daha olumlu bir şeyler beklerken ben Siirt'te tutuklanmaya sevk edildim ve tutuklandım. Yaklaşık 1 hafta tutuklu kaldıktan sonra sağolsunlar yine vicdanlı hakimlerin olduğunu görüyoruz, yapılan itiraz neticesi serbest bırakıldık ve Mersin'e döndük."

BU KADAR UCUZ MU?

Hukuksuzluğun, haksızlığın varabileceği en üst noktada olduklarını da öne süren Kaya, "Hani 'sözün bittiği yer' denir ya, ama bu sözün bittiği yerde değil. Artık kelimelerle ifade edilemeyecek bir nokta. Yani bu kadar basit mi? Bu kadar ucuz mu? İnsanların hayatı, insanların onuru, insanların itibarı, insanlar özgürlükleri, çoluğumuz, çocuğumuz, onların çektiği sıkıntılar, eziyetler, bu kadar basit mi, bu kadar kolay mı? Yani insanların yüzüne güleceksiniz, doğru düzgün ortada bir suç yok, doğru düzgün ortada isnat edilen bir şey yok, delil yok, bir rapor ile bir yorum ile bir değerlendirme ile insanlara bu kadar eziyet edilmez. İnanın bunların bedeli mutlaka bir gün sizlerden çıkacak. İnanan her insan bunu bilir ki, Allah'ın bir hesabı var. Kendinize üzülmüyorsanız, çoluğunuza çocuğuna üzülün. Gerçekten çıkacak bunlar bir gün. Bizim ailemize, çocuklarımıza çektirdikleriniz yeter artık. Varsa bir şey gerçekten çıkarın ortaya. Ben bu işleri yaparken bu devlete ihanet ettiysem, görevimi suistimal ettiysem, bir tek delil getir koyun ortaya, beni böyle sahtecilikle mahtecilikle değil, vatan hainliği ile yargılayın ve asın" açıklamasını yaptı.

ZERRE KADAR KORKUM YOK

Görevini kötüye kullanmadığını, bu nedenle herhangi bir korku ve endişesinin bulunmadığını belirten Kaya, "Gözaltına alınmaktan ve tutuklanmaktan korkmuyorum. Çünkü kendimden eminim, yaptığım işten eminim, kimseye hainlik yapmadım. Hele hele bu vatana ve bu millete asla zerre kadar hainlik veya suistimal yapmadım. Görevimi hiçbir zaman kötüye kullanmadım. Bunu da benimle çalışan herkes bilir. Toplumun, duyarlı insanların, vicdanlı insanların bunu görmesi lazım. Türkiye'de hukuk uygulanmıyor, artık bunun uygulanması lazım. 'Vicdanım var, inancım var' diyen insanların artık bunu görmesi lazım. Kral çıplak işte, çıplak, görün artık. Bu kral çırıl çıplak" diye konuştu.

Eski istihbaratçı Ali İhsan Kaya, yaşanan sürecin daha önce de söylediği gibi GDO lobisinin işi olduğunu bir kez daha ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı