ESKİ GENELKURMAY BAŞKANINDAN İBRETLİK İFADE

ESKİ GENELKURMAY BAŞKANINDAN İBRETLİK İFADE

15 Temmuz Darbesinin ardından binlerce darbeci yakalanıp hapse atıldı ancak bu örgütü devlet kurumlarına hangi güç ve irade yerleştirdi ? Eski genel Kurmay başkanı açıkladı.

15 Temmuz darbesinin ardından yapılan operasyonlarda binlerce kişi göz altına alınıp bir çoğu tutuklanırken, operasyonların sadece Fethullah Gülen Cemaatine yönelik yapılmayıp, ayrıca FETÖ'ye karşı mücadele etmiş olan kimi muhalif gazeteci ve kurumlara karşıda sürdürülüyor.

DEVLETE KİM YERLEŞTİRDİ ?

Kamuoyunda Fetöcülerin devlet kurumlarına nasıl bu kadar yerleştiği soruları ise muhatap bulamıyor.

KANDIRILMADI İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

AKP'nin başında olan başta Erdoğan olmak üzere tüm sorumlular "Kandırıldık" derken, eski genel Kurmay başkanı Hilmi Özkök ise, "AKP'yi uyardık" diyerek ortada bir kandırılma değil iş birliği olduğunu gözler önüne seriyor.

UYARDIK

DARBE Komisyonunda konuşan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, 2004 yılında dönemin genelkurmay başkanıyken MGK'da alınan kararla hükümeti FETÖ'ye karşı uyardıklarını bildirdi.

DURUM İYİ DEĞİL DEDİK

Özkök "Hükümeti kesin olarak bilgilendirdik ve durum iyi değil dedik. Orada bir karar alındı. Ona icra planı denildi. Hükümete tavsiye ediyor MGK bunu. Ne yapılıyor diye izledik, açıkça söyleyim pek fazla bir şey yapıldığını görmedik.

Biz gene her toplantıda irtica ve bu örgütlerin tehlikesine dikkat çeken konuşmaları MGK'da kuvvet komutanları da var biliyorsunuz her zaman dile getirdik" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na geldi.

Hilmi Özkök, dönemin Genelkurmay Başkanı iken 2004 yılında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında kuvvet komutanlarıyla birlikte FETÖ'ye karşı hükümeti kesin bir dille uyardıklarını kaydederek “2004 Milli Güvenlik Kurulu'nda silahlı kuvvetler olarak dedik ki 'Bu örgüt çok büyük bir imkan kabiliyetine kavuştu. İmkan kabiliyeti yıllar içinde oluşur ama niyet bir gecede değişir. Aynen böyle söyledik. Dedik ki icra planı yapılsın bu iş takip edilsin o zaman kadar tehlikeli bir örgüt olarak görülmüyor tabi iyi niyetli görülüyor. Ama biz MGK'da bunu açıkça söyledik. Hükümeti kesin olarak bilgilendirdik ve durum iyi değil dedik. Orada bir karar alındı. Ona icra planı denildi. Hükümete tavsiye ediyor MGK bunu. Hükümetin unsurları da orada olmakla beraber. Ne yapılıyor diye izledik, açıkça söyleyim pek fazla bir şey yapıldığını görmedik. Biz gene her toplantıda irticadan ve bu örgütlerin tehlikesine dikkat çeken konuşmaları MGK'da kuvvet komutanları da var biliyorsunuz her zaman dile getirdik. Duyduklarımızı her zaman elimizden geldiği kadar yaptık. Ama kaynağı nüfuz etmemiz mümkün olmadı. Hep bildiğimiz şeyi böylece hepimiz birlkte teklif ettik. Bir fikir birliği yapılmış olarak gidiliyor MGK'ya. Sonrasında bizim elimizde olan bir şey değil. Sonra 2006 yılında emekli oldum" diye konuştu.

"O DÖNEM 'FETULLAÇILIK SUÇTUR' DYE BİR KANUN YOK"

Öte yandan Hilmi Özkök, 'Fetullahçılık suçtur' diye bir kanun olmadığını bu nedenle yakalananların disiplinsizlik suçuyla silahlı kuvvetlerden attıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı