ESKİ CUMHURBAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

ESKİ CUMHURBAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gözaltına alındı...

Görev süresi 2012 yılında sona eren Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ‘nüfuzunu kötüye kullandığı’ gerekçesiyle ifade vermeye çağrıldı.

Fransız polisinin, Mali Suçlar ve Yolsuzlukla Mücadele Merkez Bürosu, dün sabah saatlerinde üç ayrı adrese giderek, Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog, Herzog’a bilgi sızdırdığı belirlenen savcı Gilbert Azibert ve dosyaya adı karışan Bordeaux Yargıtay Başsavcısı Patrick Sassoust’yu gözaltına aldığı biliniyor.

Üç hukukçu da, “nüfuzunu kötüye kullanma, soruşturmanın gizliliği ilkesini ihlal” suçlamalarından ifade vermek üzere adliyeye getirildi. Her iki savcının da, Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog aracılığıyla L’Oreal soruşturmasına ilişkin bilgi sızdırdığı iddia ediliyor. Soruşturma hakimleri, yargı ve polis içinde Sarkozy’ye bilgi sızdıran bir şebekenin varlığından şüpheleniyor.

SİYASETE DÖNMEYİ PLANLIYOR
Bu güne kadar hakkında Libya’dan seçim yardımı almaktan L’Oreal davasına, Karaçi’den, gizli telefon dinleme skandalına kadar altı ayrı soruşturma açılan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu yaz sonunda politikaya dönmeyi planlıyor. Ancak her geri dönüş açıklamasının ardından ortaya çıkan yolsuzluk dosyaları Sarkozy’nin dönüşünü geciktiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı