ESKİ BELEDİYE BAŞKANI UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI

KOCAELİ'de Büyükşehir Yasası'nın ardından kapatılan Uzunçiftlik Beldesi'nin eski Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, İstanbul'da aracında 91 kilo uyuşturucuyla yakalanarak tutuklandı.

Yıllarca CHP saflarında siyaset yapan ve son yerel seçimlerde CHP'den Kartepe Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine rağmen kazanamayan Yaşan Sönmez, 7 Haziran milletvekili seçimleri arefesinde 27 Mayıs'ta AK Parti'ye katıldı. AK Parti rozetini de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın taktığı Yaşar Sönmez, daha önce İzmit'e bağlı en büyük belde olan Uzunçiftlik'in gelişmesinde çok önemli hizmetlerde bulunmuştu. Genel seçimler öncesinde AK Parti'ye katılmasını CHP'liler eleştirdi.

Kartepe İlçesi'nde yemek şirketi işleten, fabrikalara müteahhitlik hizmetleri de veren Yaşar Sönmez'in dün İstanbul'da cipinde çantalar içinde 91 kilo esrarla yakalandıktan sonra tutunlanması, kentte şok etkisi yarattı. Sönmez'i tanıyanlar, onun son zamanlarda sık sık İran'a gidip gelmeye başladığını ve orada iş yapmaya başladığını söylediğini belirtirken, aşırı derecede borçlandığını da ileri sürdüler. Kısa bir süre önce de Kartepe İlçesi'ndeki yemek fabrikasını kapattığı belirtildi. İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunun ardından, eski başkan Yaşar Sönmez ile birlikte aynı araçta yakalanan A.A. adlı bir kişi de tutuklandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı