ESKİ BAKANDAN HÜKÜMETİ DÜŞÜRECEK İDDİALAR

ESKİ BAKANDAN HÜKÜMETİ DÜŞÜRECEK İDDİALAR

İdris Naim Şahin’in AKP ve 'cemaat' ile ilgili iddialarını değerlendirdi.

ZAMAN gazetesi yazarı ve öğretim üyesi olan Prof.Dr. Mümtaz’er Türköne, eski İçişleri Bakanı İdrim Naim Şahin’in 'Cemaati bitirme planı’ ile ilgili iddiaların çok ciddi olduğunu belirterek, "Uzun zamandır Türkiye’de bir cadı avı efsanesi dolaşıyordu. Bunun efsane değil gerçek olduğu ortaya çıktı" dedi.

Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde düzenlenen Abant Platformu toplantısına katılan Prof.Dr. Mümtaz’er Türköne, eski bakan Şahin’in cemaati bitirme planı iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesindeki maddelerin çok ciddi olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Tıpkı 16’ncı yüzyılda İspanya’da Engizisyon Mahkemesi’nin yargılama teknikleri gibi suç ve suçlu icat etme aynı zamanda cadı avı dediğimiz şeyi gerçekleştirme türünden çok ciddi bir programın, çok ciddi bir gayretin yürürlükte olduğu görülüyor. Bugüne kadar mesela bir böcek soruşturmasının sonuçları ile eş zamanlı karşımıza çıktı bu cadı avı."

Cemaati bitirme planındaki iddiaların bir hükümeti düşürebilecek kadar ciddi olduğunu açıklayan Türköne şunları söyledi:

"Başbakan’ın 1.5 senedir 'Böcek' dediği şeyin altından hiçbir şey çıkmıyor. İki ihtimal var. Ya hükümet çok beceriksiz, başbakanı dinlemeye kadar cüret eden bir organizasyonu ortaya çıkartamıyor, ya da yalan söylüyor. İdris Naim Şahin’in önergesinde yer alan iddiaların hepsi de çok ciddi iddialar. Yani demokratik, az buçuk özgür basının yer aldığı, hukukun az birazda olsa işlediği bir ülkede bir hükümeti tepe taklak edip düşürecek kadar ciddi iddialar bunlar. Bunlara cevap verilmesi lazım. İçişleri bakanlığı yapmış, üstelik bu hükümetin İçişleri Bakanı olarak çalışmış, bu hükümetin iş yapma tarzını, başbakanın mizacını çok iyi bilen bir kişi tarafından bu önerge veriliyor. Toplum olarak da bizim takip etmemiz lazım."

Kaynak:Haber Kaynağı