ESKİ BAKANDAN AKP KONGRESİNDE ŞOK ELEŞTİRİ

ESKİ BAKANDAN AKP KONGRESİNDE ŞOK ELEŞTİRİ

Pankartı gören ve kendisi de çok iyi Arapça bilen eski bakan Nihat Ergün salondakileri işte böyle uyardı.

 

Eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'de katıldığı partisinin İlçe Kongresi'nde, Osmanlıca diye asılan pankartların Arapça olduğunu belirterek partilileri uyardı.Eski bakanlardan Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Kocaeli'de katıldığı parti kongresi sırasında asılan pankarların Osmanlıca değil Arapça olduğunu söyledi.

AKP BUNU HEP YAPIYOR

Eski Bakan Nihat Ergün'ün parti kongresinde uyardığı konu ile AKP'nin neredeyse felsefesi haline gelen ve 12 yıllık icraatlarına dayanan "aklıma geldi yaptım" görsel şovunu ve esas amacın Osmanlıca değil Araplaşmak olduğunu, bir kez daha ortaya çıkarmış oldu. Üstelik geçmişte ki yararlı hizmetleri ile başarılı bir çalışma dönemi geçirmiş eski bir hükümet üyesinin bu gerçeği ortaya sermesi de çok anlamlı oldu. Pankartı gören ve kendisi de çok iyi Arapça bilen eski bakan Nihat Ergün salondakileri işte böyle uyardı.

36-001.jpg

BU KAVRAMLARIN HEPSİ ARAPÇA

Ergün, kongre salonunda partililerin Türkçe yazılı pankartların altında aynı cümlelerin 'Osmanlıca'sı diye diye yazdıkları yazıyı eleştirerek, "Bu kavramların hepsi Arapça. Yeni Türkiye, Yeni güç aynı kelimelerle, Y veya nun harfleriyle yazmak gerekirdi. Arap harfleriyle Türkçeyi yazarsanız, Osmanlıca olur. Böyle Arapça olur" dedi.

Ergün pankartlara bakıp gülerek, "Onun için iyi düşünülüp yapılması lazım. Bu açıdan söylüyorum" diyerek partililere bu konuda dikkatli olmaları uyarısınmda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı