ESKİ ABD BÜYÜK ELÇİSİNDEN TÜRKİYE'YE ŞOK SUÇLAMA

ESKİ ABD BÜYÜK ELÇİSİNDEN TÜRKİYE'YE ŞOK SUÇLAMA

Türkiye'nin IŞİD konusunda yapılan ortak bildiriye imza koymaması

Obama'nın eli kanlı IŞİD örgütüne karşı eylem kararı alarak Irak ve Suriye'ye müdahele etme planı ardından yapılan toplantılarda açıklanan bildirilere Türkiye'nin imza atmaması dünya da büyük yankı uyandırdı. AKP iktidarı ve Erdoğan'ın bu güne kadar ırak ve Suriye'de süren kanlı savaşta sürekli aşırı dinci sunni örgütlere destek vermesi tüm dünya diplomatları tarafından sürekli konuşulan bir konuydu. Ancak son gelişmelerde Türkiye'nin IŞİD konusunda yapılan ortak bildiriye imza koymaması, Musul Konsolosluğundan aldığı Türk rehineler ile ilgili olabileceği ileri sürülüyor.

ESKİ BÜYÜKELÇİ'DEN ŞOK SÖZLER

ABD’nin eski Ankara büyükelçisi Francis Ricciardone, Ankara’nın El Kaide’nin kolu olan El Nusra Cephesi’ne yardım ettiğini söyledi.
IŞİD’i Irak’ın yanı sıra Suriye’de de vurmaya hazırlanan ABD’nin eski Ankara büyükelçisi Francis Ricciardone, AKP hükümetinin Suriye politikası konusunda çarpıcı bir açıklama yaptı.
Ricciardone, Türkiye’yle Suriye konusunda ‘anlaşmamakta anlaştıklarını, zira Ankara’nın El Kaide’nin kolu olan El Nusra Cephesi’ne yardım ettiğini’ söyledi.
Geçen aya kadar Ankara büyükelçisi olarak görev yapan Ricciardone’nin bu açıklamayı, tam da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ziyareti öncesinde yapması dikkat çekti.

İNCİRLİK ÜSSÜ MUAMMASI

51737_58900_12092014141457_2.jpg

ABD'nin IŞİD'e karşı başlatmayı planladığı hava saldırısında kullanılıp kullanılmayacağı tartışma konusu olan Adana'daki İncirlik Hava Üssü bugün de sessizliğini korudu.
Üssün durumu ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bugünkü Ankara ziyaretinde netleşmiş olacak. 

ABD Hava Kuvvetleri 39'uncu Kanat Komutanlığı'nın konuşlu bulunduğu kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki İncirlik Hava Üssü konusunda son açıklamayı ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza'nın Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaptı. Espinoza'nın, operasyonda kullanılmayacağını açıklamasına karşın İncirlik Üssü'nün insani yardım veya lojistik olarak kullanılabilmesine ilişkin detaylar ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ankara ziyaretinde netleşmiş olacak. 


 

Kaynak:Haber Kaynağı