'EŞİMİ VAHŞİCE ALDATTIM' DEYİP İSTİFA ETTİ

'EŞİMİ VAHŞİCE ALDATTIM' DEYİP İSTİFA ETTİ

Japonya'da "babalık izni" konusunda ülke çapında tartışmalara neden olan milletvekili Kensuke Miyazaki, hamile eşini aldattığı ortaya çıkınca özür dileyerek, istifa etti.

BBC’nin haberine göre; Miyazaki, geçen ay ülke tarihinde babalık izni talep eden ilk milletvekili olmuş ve epeyce tartışma yaratmıştı.

Miyazaki, babalık iznini “seçmenlere karşı görevi ihmal” olarak değerlendiren insanların sert muhalefetiyle karşı karşıya kaldı.

Japonya’da yayınlanan tabloid Shukan Bunshun gazetesi bu hafta başında Miyazaki’nin manken olduğu öğrenilen bir kadın ile birlikte Kyoto’daki evinden çıkarken fotoğraflarını basmıştı.

Gazete, fotoğrafın, Miyazaki’nin kendisi gibi iktidardaki Liberal Demokrat Parti’den milletvekili olan eşi Megumi Kaneko’nun doğum yaptığı 5 Şubat’tan kısa bir süre önce çekildiğini yazdı.

Söz konusu kadınla Japon parlamentosunun açılış töreninde kendisine kimono giyerken yardım ettiği sırada tanıştığını söyleyen Miyazaki, “Ondan sonra üç kez görüştüğümüzü anımsıyorum. Onu son kez Kyoto’da gördüm. Artık birbirimizi aramıyoruz” dedi.

"ONA VAHŞİ BİR ŞEY YAPTIM"

Eşine yaşanan her şeyi anlattığını aktaran Miyazaki, “Ona doğum sonrası böylesine vahşi bir şey yaptığım için derin pişmanlık duyuyorum. İçtenlikle çıkardığım kargaşadan dolayı özür diliyorum” diyerek istifasını açıkladı.

Japonya gelişmiş ülkeler arasında babalar için en cömert haklara sahip devletlerden biri olsa da geçen yıl babaların sadece yüzde 2.3'ü babalık izni kullandı.