EŞİ BENZERİ OLMAYAN EROS MOZAİĞİ

EŞİ BENZERİ OLMAYAN EROS MOZAİĞİ

Vali Büyük, Eros mozaiğine hayran kaldı

ADANA Valisi Mustafa Büyük, 2 yıl önce yapılan kazılarda ortaya çıkartılan ve dünyada bir benzeri olmadığı belirtilen, arka kısmı balık kuyruğu olan atın üstünde balık avlayan Eros figürü tasvir edilmiş mozaiğe hayran kaldı.

İlçenin Ören Mahallesi'ndeki denize sıfır noktada 4 yıl önce varlığı fark edilen mozaik kalıntılarının bulunduğu bölgede Adana Müze Müdürlüğü arkeologları tarafından 2 yıl önce başlatılan kazı çalışmalarında, dönemin üst düzey devlet görevlisine ait olabileceği düşünülen villanın bir bölümü açıldığında, Yunan mitolojisinde geçen 'Aşk Tanrısı Eros'a ait 36 metrekarelik mozaik bulundu.

Kazılarda ayrıca arka kısmı balık kuyruğu olan atın üstünde balık avlayan Eros figürü tasvir edilmiş mozaik de ortaya çıkartıldı. Mermer, cam ve taş kullanılarak yapılan mozaiğin Antik Roma dönemine ait olduğu bildirildi. Yüksek kalitede olduğu vurgulanan ve Yunan mitolojisinde Hippocampus adı verilen yarısı balık yarısı at olan hayvan üzerine balık avlayan Eros mozaiğinin dünyada bir benzerinin olmadığı açıklandı.

'SERGİLENMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILSIN'

erosmozaigiadana.jpg

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana'nın sahil ilçeleri Karataş İlçesi'nin ardından Yumurtalık İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut'un da eşlik ettiği Vali Büyük, Eros mozaiklerini de yerinde inceledi. Görevlilerden mozaikler hakkında bilgi alan Vali Büyük, eserlere hayran kaldı.

Vali Mustafa Büyük, kent turizminin geliştirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı ve ilçe belediyelerinin üreteceği projelere katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Vali Büyük, bu tarihi mirasın en güzel şekilde ortaya çıkarılıp sergilenmesi için çalışmalar başlatılmasını da istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı