Eşcinseller Evlenebilecek ve Çocuk Sahibi Olabilecekler

Eşcinseller Evlenebilecek ve Çocuk Sahibi Olabilecekler

Fransa'da Eşcinsel Devrimi !

FRANSA'DA EŞCİNSEL DEVRİMİ
 
Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olan eşcinsellerin durumuna Fransa "evlilik özgürlüğü" getirerek önemli bir adım attı. Son zamanlarda, başta Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman olmak üzere birçok yazarın ve düşünürün gündeme getirdiği eşcinseller, bu ülkede "hastalıklı" olarak kabul ediliyor ve toplum dışına itiliyorlar. Dünyanın artık "üçüncü cins" olarak gördüğü ve kabul ettiği eşcinselleri toplum dışına itmek bir insanlık suçu.
Fransa Ulusal Meclisi, ülkedeki ecinsellerin evlenmesine ve evlat edinmelerine imkan veren yasayı onayladı. Buna elbette Katolik kilisesi şiddetle karşı çıktı, ama buna rağmen yasa yürürlüğe girdi.

106 OY FARKLA

Avrupa'da, Fransa'nın da kabulüyle birlikte eşcinsellerin daha rahat bir yaşam koşuluna yükselmelerini sağlayan 9 ülke bulunuyor. Fransa'da ilgili tasarı geçtiğimiz ocak ayında başlamıştı. Yasa, 225 hayır oyuna karşılık 331 oy ile kabul edildi. Böylelikle, Hollanda, Belçika, İspanya, İsveç, Norveç, Portekiz, İzlanda ve Danimarka ile birlikte Fransa'da da eşcinsel evlilik ve evlat edinme yasalarla güvence altına alındı.