'Eşbakan Eşşek' Şarkılı Eylem

'Eşbakan Eşşek' Şarkılı Eylem

TGB'den şarkılı eylem

TGB LİSELİ GENÇLER TAKSİMDE EYLEM YAPTILAR

 YGS sonrasında, TGB İstanbul Liseli öncülüğünde Taksim İstiklal Caddesi'nde kitlesel bir eylem gerçekleştirildi.

ŞARKILI TÜRKÜLÜ EŞŞEKLİ EYLEM

Eyleme, TGB'lilerin yeniden söz yazdığı "Eşbaşkan Eşşek" ve "Ah Bu Hayat Ne Güzel" isimli şarkılar söylenerek başlandı. Eylemin en dikkat çekici sürprizi, öğrencileri birbirleriyle yarışa zorlayan sınav sisteminin sembolü olarak getirilen yarış eşşeğiydi.

SİSTEMİN EŞŞEĞİ OLMAYACAĞIZ

Saat 16:00'da Galatasaray Lisesi önünde toplanan TGB'liler,"Ne YGS Ne LYS Tayyip Girsin Strese", "Bilimsel Laik Parasız Eğitim", "Mürit Kindar Bireyci=Gerici Eğitim Sistemi" yazılı dev pankartlarıyla, "A, B, C, D, E, Kopyacı, Şifreci AKP", " Sistemin Eşeği Olmayacağız", sloganlarıyla, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde Taksim Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş esnasında, caddede bulunan çok sayıda vatandaş ıslıklarıyla TGB'lilere destek verdi. Fransız Konsolosluğu önünde TGB  İstanbul Liseli adına Beste Çırak bir basın açıklaması yaptı.

Üniversiteye girmenin dershaneye gitmeye bağlı hale getirildiğini, dershanelerin de cemaatlerin kontrolünde olduğunu belirten Çırak,"Alacağımız puanların bizi tam olarak yansıtmayacağını bilerek girdik sınava. Endişelerimizin nedenlerini ÖSYM'nin son 2 yıllık karnesinde ve bizlere vaatlerde bulunanaların hayatlarında bulabilirsiniz. Sistem uzun yıllar uğraşsa da kendi kalıplarına uygun bir gençlik yaratamadı. Biat eden kindar bireyler yetiştiremedi. Önce hergün daha da niteliksizleşen ve gericileşen eğitim sisteminin açıkları dershanelerle kapatılmaya çalışılarak öğrenciler ve veliler dershanelere mahkum edildi" dedi.

Gençliğin geleceğinin her yıl değişen ya da değişmesi söz konusu olan sınavlara bağlanamayacağına vurgu yapan Çırak, "Bizlerin geleceğini çalan, bütün hayatımızı sayılı dakikalara hapseden bu sistemi ve bu sistemin bizlere vaad ettiği her şeyi reddediyoruz. Geleceğimizi kazanmak için, aydınlık bir Türkiye için vazifeye atılıyoruz." diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.