Esad: 'Suriye'yi hiçbir zaman terk etmeyeceğim'

Esad: 'Suriye'yi hiçbir zaman terk etmeyeceğim'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İngiltere'de yayınlanan The Sunday Times gazetesine verdiği röportajda, "Suriye'yi hiçbir zaman terk etmeyeceğim" dedi.

İngiltere'de yayınlanan The Sunday Times gazetesine röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Kundakçıdan itfaiyeci olmaz" dedi, Suriye'yi hiçbir zaman terk etmeyeceğini ifade etti.

Esad, röportajda “Açık sözlü olmak gerekirse, İngiltere onlarca yıldır bölgemizde yıkıcı bir rol oynadı. Kimilerine göre bu yüzyıllardır sürüyor. Şimdiki hükumetin problemi, sığ ve toy yaklaşımında. Onların bu retoriği zorba ve hegemonyacı geleneği ortaya koyuyor” dedi.

Esad, “İngiltere, Suriye’deki durumu daha da militarize etmeye çalışırken onlardan nasıl bir rol oynamasını bekleyebiliriz? Teröristlere silah göndermek isteyenlerden nasıl şiddeti azaltmalarını bekleriz? Bir rol oynamak istiyorlarsa daha sorumlu davranmalılar. Kundakçıdan itfaiyeci olmaz” diye konuştu.

Muhaliflere karşı verilen mücadeleyi bırakmayacağını ve koltuğunu terk etmesi için yapılan baskılara da boyun eğmeyeceğini ifade eden Esad, "Suriye'yi hiçbir zaman bırakmayacağım" dedi.