Esad Meydan Okudu

Esad Meydan Okudu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad; Batı'nın askeri müdahale kararının bölgesel savaşı tetikleyeceğini söyledi. Müdahalenin tartışıldığı son 48 saat içinde ise Şam yakınlarında 90 cihatçı terörist Suriye Ordusu tarafından öldürüldü

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Le Figaro'ya yaptığı açıklamada, Batı'nın Suriye'ye yapacağı askeri bir müdahalenin, barut fıçısına dönen Ortadoğu'da bölgesel bir savaşı tetikleyeceğini söyledi.
 
Esad'ın açıklamaları, Fransız hükümetinin kimyasal silah kullanımının orduya hakim olduğu bölgelerde gerçekleştirildiğini söylemesi üzerine geldi.
 
Esad; "Suçlamaları yapanlar kanıt göstermeli, ABD ve Fransa'ya kanıt göstermeleri konusunda meydan okuyoruz" dedi. "Teröristlere mali ve askeri yardımda bulunan herkes, Suriye halkının düşmanıdır, Fransız hükümeti Suriye halkının çıkarlarının aksine hareket edecekse, Suriye'nin düşmanıdır" diyen Esad, ABD'nin askeri harekat planlarına destek olması durumunda, Fransa'nın da bu durumun "yansımaları" ile karşı karşıya kalacağını belirtti.
 
Son 48 saat içinde 90 cihatçı öldürüldü
Öte yandan, ABD'nin askeri müdahale kararını Kongre kararına dek ertelediği Suriye'de, başkent Şam yakınlarında, son 48 saat içinde 90 cihatçı militanın öldürüldüğü belirtiliyor.
 
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporuna göre, öldürülenlerden en az 29'unun Suriye asıllı olmadığı, SANA'nın haberinde ise El-Nusra bağlantılı oldukları, çatışmaların Şam'ın kuzeyindeki Adra'da gerçekleştiği ifade edildi.
 
Hizbullah kuvvetleri Suriye'ye mi yoğunlaşıyor?
Öte yandan PressTv'nin haberine göre, görgü tanıkları, Suriye'ye yapılacak olası bir müdahaleye karşın, Hizbullah'ın askeri gücünü Suriye'ye yoğunlaşmak üzere harekete geçirdiğini belirtiyor