Esad İle Türkiye Pazarlık Yapmış

Esad İle Türkiye Pazarlık Yapmış

PİLOTLAR İÇİN ESAD İLE PAZARLIK
 
Lübnan’da kaçırılan Türk pilotlarının sert bırakılmasının altından ikili değil, üçlü bir takas ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın Filistin üzerinden, can düşmanı Beşşar Esad ile pazarlık yaptığı anlaşıldı

İKİLİ DEĞİL 3'LÜ TAKAS
 
Lübnan’da kaçırılan Türk pilotlarının sert bırakılmasının altından ikili değil, üçlü bir takas ortaya çıktı. THY pilotlarının karşılığında Lübnanlı hacıların, bunların karşılığında da Suriye, OSÖ’nun istediği kadın tutuklulardan 61’ini serbest bıraktı. Bu da “Kardeşim” derken bir anda can düşmanı ilan ettiği ve üç yıldır devrilmesi için büyük çaba harcayan Başbakan Erdoğan’ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’la pazarlık yaptığını ortaya çıkardı. Şimdi Erdoğan’ın rehineler karşılığında Esad’a ne verdiği merak konusu.

SURİYE 61 KADIN MAHKUMU SERBEST BIRAKTI
 
Lübnan’daki rehin Türk pilotların ve Suriye’de isyancıların elindeki rehin Lübnanlı Şii hacıların serbest bırakılması karşılığında Şam hükümeti de cezaevindeki 61 kadın mahkumu dün serbest bıraktı.
 
Merkezi Londra’daki Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Katar ve Filistin yönetiminin arabuluculuk yaptığı kapsamlı anlaşma çerçevesinde Şam hükümetinin 67 mahkumu daha serbest bırakmasının beklendiğini bildirdi.
 
Türkiye’nin Suriyeli isyancılara destek verdiğini öne sürerek Beyrut seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının pilotlarını kaçıran Lübnanlı bir Şii örgüt, bu pilotları, Suriyeli isyancıların kaçırdığı vatandaşlarını kurtarmak için pazarlık kozu olarak tutmuştu.

ANLAŞMA GİZLİ TUTULUYOR
 
Suriyeli yetkililer bu rehine ve mahkum takası anlaşması konusunda açıklama yapmadı. Ancak gelişmeler AKP Hükümeti’nin, Lübnanlı hacıları kaçıran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesinde Kuzey Kasırgası Tugayı’nın istediği kadın tutukluların, ardından da THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın serbest bırakılması için Filistin üzerinden Suriye ile pazarlık yaptığı gösteriyor. Bu da Esad’ı adeta can düşmanı ilan eden ve devirmek için büyük çaba harcayan Başbakan Erdoğan’ın THY pilotların serbest bırakılmasını engelleyen düğümün çözülmesini sağlayan kadın tutukluların serbest bırakılması karşılığında Esad’a pazarlık sırasında ne verdiği sorusunu gündeme getirdi.