ERZİNCAN'DA TAVŞAN KATLİAMI

ERZİNCAN'DA TAVŞAN KATLİAMI

ERZİNCAN da bir günde 16 yaban tavşanı avlayan 4 avcı yakalandı. Avcılara Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından toplam 15 bin 604 TL para cezası kesildi.Olay 31 Ekim Cumartesi günü saat 01.00 sıralarında kent merkezine...

ERZİNCAN da bir günde 16 yaban tavşanı avlayan 4 avcı yakalandı. Avcılara Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından toplam 15 bin 604 TL para cezası kesildi.

4 AVCIYA SUÇÜSTÜ

Olay 31 Ekim Cumartesi günü saat 01.00 sıralarında kent merkezine 100 kilometre uzaklıktaki Tercan İlçesi'ne bağlı Ilısu ve Yaylım köyleri arasında meydana geldi. Tercan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Bingöl’den av için gelen 4 avcıya suçüstü yaptı.

CEZA YAĞDI

Sabah güneş doğmadan bir saat önce başlayan ve akşam güneş battıktan bir saat sonrasını kapsayan avlanma süresinde günlük bir tavşan ve iki keklik vurma koşullarına uymayan 4 avcıya ceza yağdı.

 

Aynı gün içerisinde 16 tavşanı katleden 4 avcının araçlarına ve av tüfeklerine el konuldu. Kişi başına 1901 TL idari para cezası verilen ve kimlikleri açıklanmayan avcılara, 8 bin TL’de tazminat olmak üzere toplam 15 bin 604 TL para cezası kesildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı