ERZİNCAN'DA OKUL VE DERSHANELERE CEMAAT BASKINI

ERZİNCAN'DA OKUL VE DERSHANELERE CEMAAT BASKINI

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu sonrası yoğunlaştırılan Fethullah Gülene Cemaatine yönelik operasyonlar artık eğitim kurumu ve dershanelere sıçradı

Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN,

ERZİNCAN’da vergi kaçırdıkları ve kaçırılan vergileri cemaat örgütüne aktardıkları iddiası ile özel eğitim kurumlarına yönelik polis tarafından operasyon düzenlendi.  Cemaate yakın iddiası ile medya kuruluşları,işadamları, banka şubelerine uzun süredir sürdürülen operasyonların ardından öğrenci yurtlarına baskınlar başladı.Operasyonların tümünde iddialar aynı. Cemaat örgütüne para aktarmak.

VERGİ KAÇIRDILAR İDDİALARI

Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü soruşturma kapsamında vergi kaçırdıkları ve kaçırılan bu vergileri Fethullah Gülen cemaat örgütüne aktardıkları iddiası ile Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bugün saat 12.00'de İzzetpaşa Mahallesi’nde bulunan Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları ile Kızılay mahallesindeki FEM Dershanesi'ne baskın düzenledi. Yaklaşık 2. 5 saat süresince, okul ve dershanede evrakları inceleyen polis, araştırmalarının ardından dijital materyallere el koyarak okuldan ayrıldı. Konu ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı