Erzincan da Ayakta!

Erzincan da Ayakta!

Erzincan'da biraraya gelen Alevi dernekleri üyesi yaklaşık 400 kişi, İstanbul'da boğaza yapılacak 3'üncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' adının verilmesine tepki gösterdi. 

Kentteki çeşitli Alevi derneklerinin üyesi yaklaşık 400 kişi, bugün saat 12.00'de Ordu Caddesi üzerindeki Saat Kulesi önünde 3'üncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' adının verilmesini protesto etmek için toplandı. CHP İl Başkanı İsmail Aslan'ın da katıldığı protesto gösterisinde basın açıklamasını Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Sadık Düzgün yaptı. Yavuz Sultan Selim'in adının iki kıtayı birbirine bağlayan köprüye verilmesini eleştiren Sadık Düzgün, "Yazıklar olsun. Bu tutumu utanç verici bir politika olarak görüyor ve kınıyoruz. Bu isim derhal değişmeli ve köprüye Hacı Bektaş Veli veya Yunus Emre’nin adı verilmelidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından Sadık Düzgün, tepkilerini dile getirdiklerini belirtip, katılanlardan kendilerine yakışır şekilde dağılmalarını istedi. Bu sırada yaklaşık 200 kişi, yürümek istedi. Etrafı polis tarafından bariyerlerle çevrili alandan Ordu Caddesi'ne çıkarak Cumhuriyet Alanı'na gitmek isteyen grubun yürümesine izin verilmeyeceği bildirildi. Gruptakilerden bazılarının önlerini kesen polisi ittirmesi üzerine ortalık bir anda karıştı. Polisler bunun üzerine biber gazı ile müdahaleye başladı. Barış Manço Parkı’nın içine kaçanlar polise taş atarak karşılık verdi. 

Toplanan grup, Ordu Caddesi'nden Dörtyol kavşağına kadar geldi. Burada sağduyu çağrılarının ardından gruptakiler dağıldı.

JANDARMA GELİNCE DAĞILDILAR

Olaylar tam yatıştı derken bu kez Ergenekon Bulvarı Kırklar Caddesi'nde toplanan küçük bir grup daha yine yürümek istedi. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği gruptakiler, yola ağaç parçaları ve taşlarla barikat kurdu. Gözaltına alınan bir arkadaşlarının bırakılmasını, aksi taktirde dağılmayacaklarını belirten gruptakiler, cemevi önünde başka bir grupla biraraya gelmek istedi. Göstericiler polise taş atmaya devam edince polis de yine müdahalede bulundu. Olayların daha fazla büyümemesi için bölgeye jandarmanın robokopları geldi. Kısa bir süre güvenlik güçlerine direnen göstericiler, daha sonra dağıldı.