Ertuğrul Kürkçü: PKK, BDP olacak

Ertuğrul Kürkçü: PKK, BDP olacak

BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, PKK'nın silah bıraktığı süreçten sonra ne yapacağına ilişkin soruya, "PKK BDP olacak demektir, bunun başka yolu var mı?" dedi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, PKK'ya yakın haber ajansına konuştu.

Kürkçü, 'PKK, BDP olacak' tespitini, daha önce söylediği, "Bazen Başbakan’ın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bir ruh doktoruna ihtiyacı var" sözlerine açıklık getirirken yaptı.

'O sözleri şunun için söyledim' diyen Kürkçü, "BDP’yle müzakere sürdürüyorsun ya da görüşmeler yapıyorsun. Diyorsun ki, 'BDP aslında terörden besleniyor...' Şimdi sen ‘terörün tasfiyesi’ diye bir proje başlattığına göre BDP’yi de tasfiye etmek istediğini söylüyorsun. Böyle olur mu? BDP tam tersine asıl aktör olarak, PKK silahlı alandan silahsız alana geçtikten sonra PKK BDP olacak demektir, bunun başka yolu var mı?" dedi.

Kürkçü, "300 PKK yöneticisini genel af olmadığı için bir kenara koydun, geriye kalan on binlerce insan ne olacak? Bunlar siyaset yapacak. Bunlara siyaset alanı tanımıyorsun. Siyaset yapan BDP’yi tasfiyeye çalışıyorsun" şeklinde konuştu.

Hala özgürlükçü ve demokratik değil güvenlikçi yaklaşım olduğunu belirten Kürkçü, buna rağmen açılan yolun çığır açan yeni bir dönem olma gerçeğinin gölgelenmediğini dile getirdi.

AK Parti'yi, hem teşkilat hem de milletvekilleri açısından tamamen çözümcü bir pozisyonda olmamakla eleştiren Kürkçü, sürecin milliyetçi tabanla arayı iyi tutmak için kontrollü götürüldüğünü söyledi.

CHP'YE DESTEK

AKP'nin baştan beri yanlış hareket ettiğini düşündüğünü dile getiren Kürkçü, sürece bir de CHP açıısndan baktı.

"CHP sürece katılsın ama nasıl katılsın? Kendimizi onların yerine koyalım" diyen Kürkçü, "Tamamen iyi niyetli olduklarını düşünelim. Bize kimse bilgi vermiyor. Size kredi açıyoruz diyoruz. Senin kredin batsın lazım değil diyor. Ardından sürece katılın diyor. Bilgi diyoruz, bilgi verilmiyor. Hiçbir politik parti kendisinin bu şekilde muhatap alınmasına razı olmaz. Ben AK Parti'nin işleri kolaylaştırmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.