ERTUĞRUL GÜNAY'DAN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

ERTUĞRUL GÜNAY'DAN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Ertuğrul Günay'ın konuya ilşkin açıklaması şöyle devam ediyor.

AK Parti'den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yeni parti çalışmalarının dışında olduğunu açıkladı.

CEMAATİN PARTİSİNDE YER ALACAK MI

Günay, yazılı bir açıklama yaptı. Son günlerde, yeni partilerin kurulması çalışmalarıyla ilgili haberler basında yoğunlukla yer aldığını hatırlatan Günay, bunlardan birinin hafta sonu ilk büyük kongresini toplayacağı, bir diğerinin kuruluş işaretlerini verdiğinin bilindiğini söyledi.Ertuğrul Günay'ın konuya ilşkin açıklaması şöyle devam ediyor.

CHP'DEN TEKLİF Mİ BEKLİYOR

Bu haberler içinde zaman zaman adının geçtiğini belirten Günay, “Basında yer almanın ötesinde, kulislerde sıklıkla dillendirilmektedir. 55 milyon seçmenin var olduğu bir ülkede, bir partinin 20 milyon oyla bütün seçimleri kazanması ve kalan 35 milyon içinden muhalefetin tek başına veya birlikte yeni bir iktidar seçeneği oluşturmaması, elbette aşılması gereken bir siyasal tıkanıklığın işaretidir. Bu tıkanıklık, iktidarın gün geçtikçe yıpranmasına ve hırçınlaşmasına, muhalif kitlelerin de karamsarlığına sürüklenmesine yol açmakta ve demokratik gelişmenin geleceği için tehlikeler doğurmaktadır. O nedenle yeni siyasal arayışlar ve parti kurma girişimlerini saygıyla karşılıyorum. Bu çalışmaları iyi niyet ve üstün gayretle sürdüren bütün yurttaşlarıma başarılar diliyorum. Ancak, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye, ekonomik gelişmenin ve toplumsal dayanışmanın vazgeçilmezliğine inanan bir siyaset adamı olarak, şu aşamada bütün bu girişimlerin dışında kalmak ve önümüzdeki süreçte düşünce ve deneyimlerimi demokrasinin gelişmesi için uğraşan her kesimle paylaşmakla yetinmek kararında olduğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum. “

PARTİ KURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

AK Parti'den istifa etikten sonra Bağımsız kalan Kütahya Milletvekili İdris Bal, partileşme noktasına geldiklerini ve her kesimden kişilerin partide yer alacağını söylemişti. İdris Bal'ın Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu biliniyor.Ertuğrul Günay'ı yakından tanıyanlar, "Seçilme şansı olmayacak bir partiye gitmeyecektir, bu nedenle CHP'nin teklifini bekliyor" şeklinde yorum yapıyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı