Ertuğrul Günay'a Meclis'de Müdahale

Ertuğrul Günay'a Meclis'de Müdahale

Gezi Parkı eylemleri ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nda konuşmak isteyen Ertuğrul Günay'a partisinden veto geldi!

Günay'ın yanı sıra yakın arkadaşı Erdal Kalkan ve 'Ben de içiyorum' diyen milletvekili İbrahim Yiğit de AKP grup toplantısına katılmadı.

Gezi Parkı eylemlerinin başlangıcından bu yana hükümete karşı eleştirel tutum takınan AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’a partisinden ilk çalım geldi. Günay, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma yapmak istedi ama söz hakkı verilmedi.

Ertuğrul Günay, bugün saat 14.45’de yapacağını duyurduğu basın toplantısını da yarına erteledi. AKP Grup toplantısına da katılmayan Günay’ın durumu merak konusu oldu. Cep telefonu bir süre kapalı olan Günay, daha sonra, “Bugün dört grup toplantısı vardı. Bu yüzden basın toplantısını yarına bıraktım” dedi. Günay, yarın saat 11.00’de basın toplantısı yapacak.
Günay’ın yakın arkadaşı olanErdal Kalkan İbrahim Yiğit de grup toplantısında yoktu.


Haberin Artısı:
Ertuğrul Günay’ın yakın arkadaşı Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit ABD’de bulunduğu sırada, “Ben AK Parti milletvekiliyim ben de içiyorum. Benim yaşam biçimime bugüne kadar hiç kimse müdahale etmedi. Ve etmeye de hakkı yok,” şeklinde konuşmuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarına karşı takındığı sert tavrı eleştiren Yiğit, “Başbakan olaylar ve eleştiriler karşısında sinirleniyor. Yüzde 50’yi tutuyorum diyor. Türkiye’de iç savaş mı çıkaracaksınız, insanlar birbirlerini mi öldürecekler?” demişti.