ERTUĞRUL GÜNAY AKP'Yİ TOPA TUTTU

ERTUĞRUL GÜNAY AKP'Yİ TOPA TUTTU

.

 Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay,  Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmasının engellenmesini eleştirerek, eski partisinin yetkililerini sanık sandalyesine oturacakları uyarısında bulundu.  Günay, “Bu gidişin sonu sadece sandıkta bitmez. Oldukça deneyimli bir siyaset adamı olarak söylüyorum bu gidişin sonu sanık sandalyesinde biter”dedi.


Günay, Bugün TV’de katıldığı programda gündemdeki konuları değerlendirdi. Günay, 17 Aralık tarihinde yolsuzluk görüntüsünün ortaya çıktığını belirterek, “Söylentisi değil bir yolsuzluk görüntüsü ortaya çıktı. Artık bunları toplum gözüyle gördü. Bundan sonra en doğru hükmü getirseniz bile siz bunları örtbas etmek için getiriyorsunuz hükmü bir yerleşmiştir. Bu gidiş doğru gidiş değildir. Bu gidiş korkarım ki bu işlerle sandıkta hesaplaşılıyor deniyor ya bu gidiş sandıkta bir şekilde hesaplaşılacak. Bu gidişin sonu sadece sandıkta bitmez. Oldukça deneyimli bir siyaset adamı olarak söylüyorum bu gidişin sonu sanık sandalyesinde biter. Bu doğru gidiş değildir. 1980 parlamentosunu gördüm. “dedi.

Bu iktidar döneminde geçmişe yönelik yargılamaların yapılmaya başlandığına işaret eden Günay, şöyle devam etti: “Bu dönemde geçmişe döneme yönelik yargılamalar oldu. Kim gelirse gelsin dosyayı raftan indirecektir. Şimdiden yargının, emniyetin önünü açmak gerekir. Varsa birkaç kişi hüküm giymesine, partinin, siyasetin aklanmasına yol açılmalıdır. Bu yapılmaz topyekûn mahkûmiyete önce milletin vicdanında sonra mahkemenin kararında topyekûn mahkûmiyete yargılamaya doğru hızla gidiliyor. Arkadaşlarımın böyle bir akıbete uğramasını kesinlikle istemem.”


HÜKÜMET ALEYHİNE YAYIN YAPILMAZ DİYE KANUN ÇIKARILMASI LAZIM

Başbakan Erdoğan’ın bir medya grubu yetkilileriyle telefon görüşmelerini eleştiren Günay,  siyasi iktidarın hiçbir eleştiriyi istemediğini söyledi.  Hükümetin dikensiz gül bahçesi yaratmak için yasal düzenleme yoluna gittiğini ifade eden Günay, “İnternet yasasını bizim hükümetimiz değiştirdi. Şimdi yenisini yapmaya çalışıyoruz. HSYK ile düzenleme 2010 yılında yapıldı, yenisini yapmaya çalışıyoruz. Dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışırsanız artık her şey size batmaya başlar. Bu yasalar ne amacına yönelik? Tapeleri dinleyince ne amacına yönelik olduğunu anlıyorsunuz. Bir maddelik kanun çıkarmak lazım. Hükümet aleyhine yayın yapılmaz.”

Başbakan Erdoğan’ın en küçük bir eleştiriye karşı en ağır şekilde saldırdığını ifade eden Günay, “Binmiş bir alemete gidiyoruz kıyamete gidiyoruz”şeklinde değerlendirdi.


EVİ YAKMAYA ÇALIŞIYORLAR


Günay, internette yapılan düzenlemeyi akılla, hukukla izah edilmesi mümkün olmadığına işaret ederek, “Yargılamaların, sorgulamaların önünü nasıl geçeriz diye düşünüyorlar. Suç ortaya çıkmasın diye evi yakmaya çalışıyorlar” diye konuştu.


HÜKÜMETİN DARBESİNİ, GÖRÜNTÜLER KESTİ


Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmasına yönelik hükümetin darbesini ortaya çıkan görüntülerin engellendiğini kaydeden Günay, “Kasaları, kutuları görmemiş olsaydık bu tartışma kapanır giderdi. Hükümetin yapmış olduğu darbeyi o görüntüler kesti. “dedi.