Ermeni Askerler Vatandaşımızı Öldürdü

Ermeni Askerler Vatandaşımızı Öldürdü

Mustafa Ülker, Ermenistan askerlerinin açtığı ateş sonucu vurularak öldürüldü.

Ermeni askerler Türk çobanı öldürdü

KARS’ın Arpaçay ile Akyaka ilçeleri arasındaki yayladan Ermenistan sınırını geçen hayvanı almak isteyen çoban Mustafa Ülker, Ermenistan askerlerinin açtığı ateş sonucu vurularak öldürüldü.
Bedir ALTUNOK/KARS
 
 
 Kars Valisi Eyüp Tepe, cenazenin alınması için Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu başkanlığında bir heyetin sınıra gittiğini; Ermenistan'ın hayvanını almak isteyen çobana karşı orantısız güç kullandığını bildirdi.
 
Akyaka nüfusuna kayıtlı Çoban Mustafa Ülker, Ermenistan sınırına sıfır noktada bulunan Akyaka yaylasında otlayan havyanlarını almak için gece yarısı yaylaya gitti. Hayvanlarından birinin Ermenistan sınırı geçtiğini farkeden 35 yaşındaki Mustafa Ülker, hayvanı geri getirmek için sınırı geçti. Bu sırada Mustafa Ülker'e iddiaya göre uyarı yapılmadan Ermenistan askerleri tarafından ateş açıldı. Yaşamını kaybeden çoban Ülker'in cenazesini almak için Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu ile Hudut Tabur Komutanlığı'ndan bir heyet Akyaka Sınır Kapısına gitti. 

VALİ TEPE: ERMENİSTAN ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI
 
Çoban Mustafa Ülker'in ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili olarak bir açıklama yapan Kars Valisi Eyüp Tepe, şunlar söyledi:
 
"Mustafa Ülker kardeşimiz hayvanlarını dün öğle saatlerinde yaylada bırakıyor. Akşam almaya gelince bakıyor ki hayvalardan biri Ermenistan sınırında kalmış. Hayvanı almak için sınıra gidiyor. Ancak bu sırada orantısız bir güç kullanılıyor. Ermenistan makamlarınca vuruluyor. Daha sonra da ölüyor. Dostlarına, akrabalarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Şu anda vatandaşımızı almak üzere Akyaka kaymakamımız ve askeri bir heyet sınıra gitti. Ermeni yetkililerle görüşme devam ediyor. Malum bu sınırlarda zaman zaman yaşadığımız problemlerden birisi. Gerçekten sadece sınır ihlali yapan bir vatandaşımıza karşı kullanılacak bu orantısız güce karşı dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum."