Erkek genelevi için TBMM'ye başvuru yapıldı!

Erkek genelevi için TBMM'ye başvuru yapıldı!

Şefkat-Der, "Erkek genelevi" açılması için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir dilekçeyle TBMM'ye başvurdu.

Şefkat-Der tarafından verilen dilekçede, genelevlerin kadın ve insan haklarına aykırı olduğu, devletin vesikalandırdığı kadınların kölelikten kurtarılarak normal yaşam standartlarına kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

Dilekçede, “Madem kadınları bu kölelikten kurtarmıyorsunuz o zaman erkekleri vesikalandırıp erkek genelevleri de açın” denildi. Dernek Başkanı Hayrettin Bulan, dilekçelerinin bir kopyasını İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda bakanlığa da gönderdiklerini söyledi.
Bulan, bu taleplerini dile getirmek için de 17 Mart’ta İstanbul Taksim’de eylem yapacaklarını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı üst düzey bürokratların, “Genelevler kapanırsa çeşitli sorunlar, tecavüz olayları yaşanabilir” açıklamalar yapıldığını kaydeden Bulan, şunları söyledi: “Şimdiye kadar kadınların çalıştırıldığı genelevlerle ilgili olarak açıkça bunun bir insanlık suçu olduğu, kadınların özgürleştirilmesi, sosyal haklar tanınması gerektiğine dair bir açıklama duymadık. Artık bu utançla yüzleşme zamanı geldi. Erkeklerin ihtiyacı var deniliyor. O zaman kadınların ihtiyacı yok mu? Erkeklerle kadınlar eşit mi değil mi? Erkeklerin kadınları vesikalandırıp köle gibi çalıştırıldığı genelevler normal de erkeklerin vesikalandırılıp kadınların hizmetine sunulacağı genelevler neden normal olmasın? Madem kadınların çalıştırıldığı, köleleştirildiği genelevleri normal ihtiyaç görülüyor o zaman erkeklerin çalışacağı kadınların müşteri olarak gideceği erkek genelevleri de açılsın.”