ERKEK ÇOCUKLARA TECAVÜZ OLAYINDA YENİ SKANDAL

ERKEK ÇOCUKLARA TECAVÜZ OLAYINDA YENİ SKANDAL

Sosyal medya hesaplarında çocukların ailelerine şikayetten vazgeçmeleri için rüşvetler dağıtıldığına dair...

Geçen hafta sonu Ankara'da bu hafta sonu ise İstanbul'da patlayan bombaların bile unutturamadığı 45 erkek çocuğuna tecavüz iddiasında her gün yeni bir gelişme oluyor.

10 ÇOCUĞUN HASTANE RAPORU VAR

 Sosyal medyada çok sayıda paylaşımda soruşturma kayıtlarına geçen ve Karaman Cumhuriyet Savcısının resmen açıkladığı 10 erkek çocuğun tecavüzünde hastane raporları bulunmasına ilişkin yeni söylemler ileri sürülüyor. Sosyal medya hesaplarında çocukların ailelerine şikayetten vazgeçmeleri için rüşvetler dağıtıldığına dair bu iddiaların aslı olu olmadığı henüz netleşmedi. 

ENSAR VAKFI AÇIKLAMASI

Ancak Ensar Vakfı'nın, "bizde 3-4 ay gönüllü öğretmenlik yaptı başka bir ilişkimiz yok" açıklaması yaptığı sanık M.B. ile ilgili yeni bulgular haber olmaya başladı. Yeniyön sitesinde yer alan habere göre. Karaman’da 45 çocuğa tecavüz ettiği, bunlardan 10 tanesinin hastane raoru olarak şikayetçi olduğu iddiasıyla tutuklanınca İlsamcıların tanımzadan geldiği öğretmen M.B’ü İslamcı medyanın yakından tanıdığı ortaya çıktı. Yeniyön'de ki haber şöyle sürüyor.

İSLAMCI DERGİ VE SİTELERDE YAZARLIK YAPIYOR

M.B'nin Karaman’da öğretmen olmasının yanında İslamcı yayınlarda sık sık yazılar yazdığı ortaya çıktı. İlk Adım dergisinde Milli Gençlik Vakfı’nın ilk kurucularından odluğunu söyleyen Büyüktürk’ün Karaman’da yayın yapan AKP’ye yakın Karaman Gündem internet sitesinde de yazılar yazdığı ortaya çıktı.

BİR SKANDAL DAHA

İddiaya göre Karaman Belediysesinin dergisi İmaret’in daimi yazar kadrosunda bulunan M. B.’ün Şehirde çocuk olmak adlı yazı yazdığı anlaşıldı. Belediyeye yakın kaynaklar İmaret dergisinin yazarlarına Belediye bütçesinden dolgun telif ücretleri ödendiğini belirtiyor.

muharrem-buyukturk2.jpg

Karaman Belediyesi’nin kültür hizmeti olarak 2010 yılında yayın hayatına başlayan ve şehir dergiciliğine farklı bir soluk getiren İmaret Dergisi, 14. sayısıyla okuyucularıyla buluştu.

ŞEHİRDE ÇOCUK OLMAK

622e9b533a57f197ad459af891c644a1.jpeg

Her sayısında farklı bir dosya konusunu ele alarak işleyen dergi, son sayısında şehirde çocuk olmayı ele aldı. Çocuk olmanın sevincine, çocukluğu kaybetmenin hüznüne ve şehirde çocuk olmanın avantaj ve dezavantajına dair yazıların yer aldığı dergide, şehirle ilgili pek çok fotoğraflar da mevcut. Fotoğraflarıyla Karaman Fotoğrafı Derneği bu sayıya büyük katkı sağladı. Dergide, Dr. Kamil Uğurlu, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Yrd. Doç. Dr. İsmail Güllü, Dr. Ahmet Cengiz gibi akademisyenlerin yanı sıra Mehmet Kurtoğlu, Talat Duru, Şeref Acar, Mustafa Özdemir, Osman Nuri Koçak, Ahmet Küçükcicibıyık, Yasemin Küçükcicibıyık, Remzi Tartan, Yakup Özkaraalp, Yakup Acar, Burhan Yemiş, Yakup Akbay, Yusuf Yıldırım, M. B., Mustafa Doğan’ın yazıları yer alıyor.

DERGİ KALDIRMIŞ GOOGOL'DA DURUYOR

Karaman Gündem sitesinin yaptığı habere göre (site haberi kaldırmış ancak haber Google belleğinde halen duruyor) Muharrem Büyüktürk’ün İlsamcı yayın organları Dünya Bülteni, Time Türk ve Yedi İklim dergilerinde de çalıştığı ortaya çıktı.

muharrem-buyukturk.jpg

karamangundem.com dergisinin yazarlarının buluştuğu toplantıyı haber yapan site Büyüktürk’den şu alıntıyı yapıyor: “M. B. İstanbul’dan Karaman’a yeni geldiğini orada da basınla uğraştığını, dunyabulteni.com, timeturk.com ve Yedi İklim Dergisi’nde ki tecrübelerini aktarmaya çalışacağını söyleyerek organizasyondan dolayı teşekkür etti.”

kaynak; yeniyön