ERKEK ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN 9 KİŞİ TUTUKLANDI

ERKEK ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN 9 KİŞİ TUTUKLANDI

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'nde 14 yaşındaki B.V.,adlı erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 9 kişi tutuklandı.Bismil'in Tepe Mahalles...

Pes dedirtecek bir haber

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'nde 14 yaşındaki B.V.,adlı erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 9 kişi tutuklandı.

Bismil'in Tepe Mahallesi'nde ortaokul öğrencisi olan ve babasından ayrılan annesi ile birlikte yaşayan B.V., isimli çocuk, iddiaya göre psikolojik sorunlar yaşayınca, öğretmenleri tarafından Diyarbakır'da psikoloğa götürüldü. Burada B.V., öğrenim gördüğü okul ve çevresindeki bazı kişilerin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Çocuğun anlattıkları üzerine Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında jandarma ve polis ekipleri, B.V.'nin ifadeleri üzerine operasyon düzenledi.

GİZLİLİK KARARI ALINDI

Operasyonda B.V.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 19 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmaların ardından adliyeye sevk edilen 19 kişiden yaşı küçük olduğu belirtilen 10 kişi serbest bırakılırken, 9 kişi cinsel istismar suçlamasıyla nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Bismil Savcılığı, olayla ilişkin gizlilik kararı aldı. Bu arada cinsel istismara uğradığı belirtilen B.V. ile annesi ise koruma altına alındı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı