Ergenekon'da ceza alanlardan ilk değerlendirmeler!

Ergenekon'da ceza alanlardan ilk değerlendirmeler!

Ergenekon Davası'nın bugünkü duruşmasında ceza alan sanıklarından bazıları ilk değerlendirmelerini yaptı.

Bugünkü karar duruşması sonrası ceza alan sanıklardan bazıları ilk değerlendirmelerini yaptı. Odatv'de yer alan açıklamalar şöyle:

Doğu Perinçek
“Tayyip Erdoğan- Fethullah Gülen iktidarını yıkacağız” diyen Doğu Perinçek, “Emin olun 1 yıl sürmeyecek. Yıkılacaklar. Yeni bir hükümet kuracağız” şeklinde konuştu.

Tuncay Özkan
Tuncay Özkan açıklamasında “Türkiye bu karanlığı yenecek. Bu karar onların korkularının sonucu. Tarihi halk yazar. Her kıştan sonra bahar gelir. Bir güneş gibi parlayacağız. Bundan emin olun dik durun” dedi.

İlker Başbuğ
İlker Başbuğ, kendi adını internet sitesinde şu değerlendirmeye yer verdi:

Anayasanın amir hükmüne göre, hâkimler görevlerinde bağımsızdırlar. Ve hâkimler, Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler.
Eğer bir ülkede, toplum hâkimlerin bağımsızlığını sorguluyorsa, verilen hükümlerin Anayasaya, kanunlara ve hukuka uygun olduğuna ilişkin şüpheler taşıyorsa -ki toplumu şüphelere sevk eden o kadar çok yaşanmış olay vardır ki, bunun en son örneği de yasaya göre duruşmaların kapalı yapılmasına ilişkin gerekçeli karar ile hüküm açık duruşmada alınması gerekirken, bu yasa hükmünün yok sayılmasıdır- o ülkede hukukun üstünlüğünün var olduğu ileri sürülemez.

Bu ise, o ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir.

Bu durumda yargılananlar için son sözü Millet söyleyecektir. Ve Millet yanılmaz ve aldanmaz.

Bir de unutulmasın ki ilahi adalet vardır.

İlahi adaletin varlığını yüreğinde hissedenler ve er geç bir gün tecelli edeceğine inananlar:

“Bir topluluğa karşı duymakta olduğunuz kin sizi adaletten ayırmasın! Hep adaletten yana olun.” şeklindeki Yüce Allah’ın buyruğuna da uymak zorundadırlar.

Her zaman doğruların, hak ve haklının yanında, yani adaletin yanında olanların, vicdanları rahat olur.

Ben öyleyim.

Ve inanıyorum ki, hak hiçbir zaman yerde kalmaz.

Oktay Yıldırım
“Bu yalan böyle kalmaz mümkün değil” diyen Yıldırım şöyle devam etti: “Osman Yıldırım tahliye edilmeliydi doğru karar. Eğer onunla birlikte Silivri’de tutuklu kalsaydık, bizim için üzücü olurdu.”