Ergenekon'da Ara Karar Verildi; Tahliye Yok.

Ergenekon'da Ara Karar Verildi; Tahliye Yok.

Duruşma 27 Aralık 2012'ye ertelendi.

Ergenekon'da ara karar verildi
Ergenekon Davası'nda Mahkeme Heyeti, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 67 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
DHA 17.12.2012 23:45
 
 
 Mahkeme 13 Aralık Perşembe günü yapılan duruşmada usulsüz olarak söz almak isteyen sanık avukatlarının yargılamayı belirli bir süre engellediklerini gerekçesiyle avukatlar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşma 27 Aralık 2012'ye ertelendi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon Davası'nda sanıkların taleplerinin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya 23.00'da ara verdi. Yaklaşık 45 dakika süren aranın ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özeese, 4 maddelik ara kararı açıkladı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, 13 Aralık Perşembe günü yapılan duruşmada mahkemenin usulü işlemleri yerine getirdiği sırada avukatlarının usulsüz olarak söz istediği ancak avukatlara söz verilmediğini hatırlattı. Israrla söz isteyen avukatlara söz verilmeyeceğinin belirtilmesine karşın avukatların söz istemeye devem ettiğini belirten Mahkeme Başkanı Özese, avukatların 4 kez duruşmaya ara verilmesine neden olarak yargılamayı engellediklerini ifade etti. Mahkeme heyeti, avukatların, elleriyle masalara, ayaklarıyla yere vurarak tempo tuttuklarını, ek iddianamenin okunması gibi usulü işlemlerin yapılmasını ve üye hakimlerin konuşmasını engellediklerini vurguladı.
 
AVUKATLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Mahkeme Başkanı Özese, esas hakkındaki savunmaya kadar duruşmalardan men cezası olmasına karşın yeni yasal düzenlemelere dayanarak duruşmaya giren avukat Vural Ergül'ün, o günkü oturumda mahkemeyi hedef alacak şekilde ayağa kalkarak 3 kez slogan attığını söyledi. Mahkemenin Vural Ergül'ü duruşma salonun dışına çıkarılmasına karar verdiğini anımsatan Mahkeme Başkanı Özese, Ergül'n çevresini saran sanık avukatları tarafından bunun engellendiğini ve duruşmanın başlamasının 1,5 saat süreyle engellendiğini belirtti. Mahkeme heyeti, yargılamanın belirli bir süre engellenmesine neden olan avukatlar hakkında gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
 
TALEPLER CELSE ARASI DEĞERLENDİRİLECEK
Sanık ve avukatların taleplerinin, celse (duruşma) arasında değerlendirilip karara bağlanacağını açıklayan Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Aykut Metin Şükre, Erkan Ayyıldız, Kenan Özay ve Selçuk Özkan hakkında "Silahlı terör örgütüne silah temin etmek" suçundan hazırlanan ek iddianameye ilişkin sanıkların savunmalarını yapmaları için bir sonraki celeseye kadar süre verdi.
 
TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67 tutuklu sanığın tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Aralık 2012'ye erteledi.